Skip to forum content

Ilmoitustaulu

Päijät-Rasti ry:n virallinen keskustelufoorumi ja ilmoituskanava

Et ole kijautunut foorumille. Kirjaudu tai luo käyttäjätunnus.


Uusi viesti

Uusi viesti

Kirjoita uusi viesti viestiketjuun

You may use: BBCode Images Smilies

All fields with bold label must be completed before the form is submitted.

Required information for guests


Required information

Topic review (newest first)

103

Varasin 15.9 lauantai-illaksi kolmelle kämpän Oulun Radissonista. Ollaan Markun kanssa kahden. Kolmas mahtuisi.

102

Villan Juha voitti Lahtisuunnistuksen H35 sarjan ylivoimaisesti! Onnittelu!

101

Käytiin ajelemassa Suonenjoella pyöräsuunnistuksen erikoispitkä. Kierrellen ehkä reilu kaksikymmentä kilometriä. Hiekkamäkeä työnneltiin. Helpompaa oli kuin Budapestissä. Aika nyt kaksi tuntia. Unto Kanerva H75 hopeaa, meikä pronssia. Tämän vuoden ja pitkäaikainenkin tavoite tuli täyteen vuosittaisessa MM ja SM mitalien määrässä. Kymmenen nyt tänä vuonna, ehkä vielä pariin lisämitaliin on mahdollisuus.

100

Huippusuoritus jäi päijätrastilaisilta tekemättä MM Tanskanmaalla. Eero Lampi ainoana "puhdasverisenä", Markku Salo, Olavi Erkkilä, Unto Kanerva ja meikä kakkosseuraisena teimme kait taitojemme edellyttämät suoritukset. Olli taisi olla kaikissa A-finaaleissa, muut sekalaisesti. Markku ja Unto kakkosina ja kolmosina B-finaaleissa. Tavoitteeni oli voittaa Eero, mutta haaveeksi jäi....mutta... "vielä on kesää jäljellä"....

99

Mikaela näyttää jatkavan Kainuussa menestymistä. Hyvä!
Veteraanien kisa Tanskassa odottaa. Yritetään treenaamatta johonkin finaaliin...B?

98

Pyydän mitä nöyrimmin anteeksi Marikalta tahdittomuuteni, kun en kuullut enkä nähnyt. Sen voin kuitenkin vakuuttaa, että teko ei ollut tahallinen, siis etten olisi ollut kuulevinani ja näkevenäni.
Metsässä pikku tieosuudella oli iloa silmälle, kun kaikki juoksivat. Treenanneet sorjat tyttölapset menivät kuin gasellit, muutkin hienosti verryttelyvauhtiaan. Niin paljon oli väkeä, että tunnistamatta jäi. Seurapaita sentään vähän auttoi seuraamista. Keulapään meno oli hyvin seurannassa. Puhelimet ja tabletit olivat käytössä ja katselumaasto näkyi satoja metriä.
Itsellä jäi juoksematta Jukola kun nuo polvet ovat vähän eri paria ja niitä pitäisi säästää Unkariin ja Tanskaan. Railimon Matti paikkasi, mutta ei yltänyt aivan ennen lähtöä antamaani tavoitteeseen. Sanoin, että nosta kaksisataa sijaa... jäi lukuun 175.

97

Moikka!

Viimeisetkin Jukola-pölyt lienevät laskeutuneen viimeistään tänään, kun vettä satoi kaatamalla. Hyvä, että vasta tänään - kyllä vastaava sade lauantaina olisi hieman latistanut tunnelmaa! Oli kerrassaan hienot järjestelyt ja hyvä kisakeskus; en miettimisenkään jälkeen keksi mitään, mitä olisi voinut tehdä toisin. Lenkillä olisin tosin voinut käydä etukäteen - sen verran ponnetonta lönkyttelyä oli menoni helteessä, ihan alusta loppuun saakka. Oli tarkoitus ottaa lähtöviitoitus kevyesti, jotta en aja itseäni hapoille K-pisteelle mennessä, mutta sama hitaasti kiiruhtaminen jäi sitten päälle koko osuuden ajaksi - koskaan "Jukola-urani" aikana en ole moista etanavauhtia edennyt. Ja silti onnistuin tekemään ykköselle todella typerän, muka varman reitinvalinnan ja sen päälle leipomaan vielä pummin. Koskahan mahtaisin oppia...?! :argh1:

Ja Jukalle tiedoksi; minäkin kerkesin sinua oikein reteästi nimellä moikkaamaan kesken osuuteni, mutta et nähnyt etkä kuullut! cool

Eilen oli kisakeskuksessa jo täydet purkutohinat päällä, kun kävin hakemassa telttapakaasit sieltä telttapaikaltamme. Seurateltta on toimitettu Maarasen autokatokseen.

Kiitos kaikille Päijät-Rastin joukkueissa juosseille venloille ja jusseille! Kiitos Vesalle manageroinnista! Ja kiitos kaikille hengessä mukana olleille katsojille ja kannustajille! Ensi vuonna sitten auton nokka kohti Kangasalaa ja pitemmän tähtäimen projektia halajavat voivat suunnata ajatuksiaan jo kohti vuoden 2020 Napapiiri-Jukolaa Rovaniemellä. Timolla lienee ainakin mukavia muistoja Ounasvaaran rinteiltä Leimaus-leiriltä. smile

Marika

P.S. Tänä vuonna sain saatettua maaliin pitkäaikaisen suunnitelmani osallistua Jukolassa metsäkirkkoon. Jukola-messu televisioitiin ja se näytetään eetterissä 1.7. klo 10. Metsäkirkko oli hieno kokemus ja paikka Kastarlammen rannalla idylinen. Ja Hesehän siellä toimi toisena liturgina, joten Päijät-Rastilla oli Jukola-tapahtumassa edustusta laajalla sektorilla.

96

Juostu on. Ja sitten seli seli seli.

Tasaisen rauhallisesti ja naatiskellen veti kakkosjoukkue. Paraiten onnistui varmaankin Railimon Matti, joka vitospätkällään taisi olla puolet ajasta uran vierellä ohituskaistalla, koskapa nosti sijoitusta 175 pykälää. Erinomainen suoritus "lyhyellä" osuudella, The Vahvistus vol 2! Myös Maukka avausosuudella lienee saanut varsin puhtaan suorituksen.

Itse osaan kertoa jotakin kakkososuudesta: pöly kuivasi kurkkua ja silmiä, häiritsi jopa näkemistä lampun valokiilassa. Maasto oli jo varsin kulunutta urien kohdalla, mikä kylläkin helpotti etenemistä huomattavasti.

Yli puolenvälin mentiin mukavasti, mutta sitten tein kyllä todella alokasmaisen virheen: vaativalla välillä rastille 133 tein pienen kunniakierroksen ennen rastia, mutta sain opeasti koordinaatit haltuun ja rasti tuli vastaan niin kuin pitikin. Tulin kuitenkin rastille "väärästä" suunnasta, ja ehkäpä sen vuoksi lähdin myös väärään suuntaan, täydet 180 astetta! Matkaa piti olla kolmesataa metriä tielle ja juomapaikalle, joten vetävää uraa etenin hyvää vauhtia. Mielessäni manasin, kun vastaan tuli koko ajan porukkaa jota piti väistellä, eikä sitä juomapaikkaakaan näkynyt. Ajattelin että ovat varmaan kolmososuudella, mutta pian huomasin että kakkonenhan heillä osuusnumerona oli. Että sellaista, olen siis hyvän aikaa juossut täysin väärään suuntaan! Täytyipä sitä virhe myöntää ja tehdä täyskäännös, mutta energisessä v-mielentilassa hukkasin uran ja jouduin täysin iskemättömään jättisupikkoon jossa ei muita valoja näkynyt. Vaivalloisesti rymysin eteen-ylös-alas-sivulle, ja ikuisuudelta tuntuneen rymistelyn jälkeen tie lopulta tuli vastaan. Ja juuri juomapaikan kohdalle! Mutta juomapaikka oli autio ja tyhjä, ei ristin sielua. Missä ihmeessä olen, seuraava juomapiste on kartalla kilometrin päässä? Hyvän aikaa steppailin tietä edestakaisin ja arvoin suuntaa, päätin sitten lähteä kohti pohjantähteä. Ja kuinka ollakaan, sieltähän tuli parinsadan metrin päässä vastaan toinen juomapaikka ja useita ristinsieluja. Tuon ensimmäinen juottolan olivat ilmeisesti Venlat jo juoneet kuivaksi, eikä sitä ollut edes merkitty karttaan. Pienen ketunlenkin tämä episodi poiki vielä seuraavalle rastille, mutta pianhan pahin höyry oli päästä öiseen supikkoon haihtunut ja pääsin normaaliin tahtiin, ja loppurata meni kohtuullisesti. Vaikea sanoa kuinka paljon aikaa tähän häröilyyn todella meni, mutta kyllä se ketutti ainakin kymmenen minuutin edestä!

Maaliin kuitenkin päästiin ja Timppa päästettiin irti.

Järjestelyt olivat erinomaiset ja kisakeskus aivan bueno. Oli hieno taas nähdä vanhoja ja uusiakin tuttuja näissä merkeissä. Vuoden päästä tätä nannaa olisi sitten tarjolla Kangasalla.

95

Hienoa osallistumista Jukolassa. Hyvä!
Jukolassa näin paljon tuttuja. Vuorisen Erja jouti jopa juoksunsa aikana morjenstella. Erjan kaikki hiihtelevät pojat juoksivat. Kontran Marjo lupasi olla ensi vuonna käytettävissä venloissa, suunnistelee iltarasteilla Tampereella.
Kulotettiin tänään Romolla. Päijätrastin ammattimiehet olivat keskeisissä rooleissa.

94

No niin, nyt se on juostu! cool

Tuossa käväistessäni lauantai-iltana Lahden lukaalissa lueskelin Jukola lehdestä Hälvälän maastosta jotain liekö ratamestarin jurinoita tai sen, mitä toimittaja niistä oli ymmärtänyt. Alkoi pelottaa ja mietin, että tuosta maastosta ei sitten varmaan löydy mitään ja jos löytyy, niin aikaa menee aivan älyttömästi. No, menihän sitä aikaa, mutta 15 minuuttia vähemmän, mitä lähdin tavoittelemaan eli omalla osuudellani kulutin aikaa siitä kun sain kartan siihen kun luovutin seuraavan osuuden kartan 2h44min suunnilleen.

Ei se ihan niin paha ollutkaan. Eka rastiväli oli noin 2,5 kilometriä ja koska kyseessä oli puhdas lämmittelyosuus, hölkkäsin hitaasti mutta varmasti lähinnä kiertoteitä ja polkuja pitkin rastin läheisyyteen ennenkuin aloin suunnistaa. Menihän siihen aikaa. Alussa piti ottaa todella varovasti, koska ei tuntunut hyvälle muualla kuin jaloissa, jotka toimivat ihan hyvin. Ei muuten ketään näkynyt noilla poluilla. Nuorena tuo polkujuoksu olisi sujunut alle viidessäätoista minuutissa ja loppu 400 metriä olisi sitten vienyt varmaankin sen viisi minuuttia.

Varsinaisia pummeja en juurikaan onnistunut tekemään (siis sen mukaan, mitä itse lasken pummiksi) , sen sijaan harhauduin jonkun kerran ennalta valitsemaltani reitiltä ja niissä koukeroissa meni varmaan vähintään kymmenen minuuttia. Kun eihän tuolla kummosta mutkaa tarvii tehdä, niin kaksi minuuttia meni ylimääräistä, vaikka ei varsinaisesti ollutkaan eksyksissä... roll

Onnistuin juoksemaan siis vuoden pisimmän lenkkini 16km. Tähän kuntoon pääsin viiden viikon määrätietoisella roll harjoittelulla. Aloitin vappuna ja keskimäärin suunnistin viiden viikon aikana kahdesti viikossa ja siihen täydennystä sen verran, että tuli noin neljä tuntia täyteen. Viimeinen viikko ennen starttia sitten istuttiin tiukasti aloillaan välttäen kaikenlaista ponnistelua. istuin sen sijaan liikkui vinhasti ympäri Pohjois-Suomen, Norjan ja jopa pohjoisen Ruotsin läpi. Ja jotta ihan varmasti jaksaisi liikkua, niin perjantaina istuin peräti 13 tuntia 20 minuuttia neljän tauon taktiikalla - siis taukojen aikana saatoin jopa jaloitella. Penkki matkusti tuona aikana reilut 1100 kilometriä. Luonnollisesti söin mahdollisimman vähän ja sain kuin sainkin painoa pois mahdollisesti ratkaisevan kilon verran.

ps. Minulla on nippu karttoja - jos niitä joku kaipailee.

93

Päivä kääntyi Jukolan päiväksi 16.06.2018.
Yksitoista vuotta sitten oli 16.06.2007 myös Jukolan lauantai aamu.  Matkustimme linja-autossa ylöspäin. Minulla oli silloin suru-uutinen kerrottavana. Veljeni Ilpo Iittala oli juuri aamulla noin klo 5 nukkunut ikiuneen. Ilpo juoksi noin kolmekymmentä Jukolaa. Haikeudella muistelen muitakin seuramme poikia, jotka pilven päältä seuraavat Hälvälän ykkösosuuden lamppujen kiiltomatoa... Paulia P, Reijoa T,  Reijoa R, Penttiä N..

92

Vesa wrote:

ajattelin jättää auton Hollolan kirkolle ja pyöräillä siitä kisapaikalle.
T. Vesa

Tuota minäkin meinasin, mutta taidan ajaa pärrällä tyynesti mopoparkkiin. Ei jaksa pyöräillä tuommoisia pitkiä matkoja, kun täytyy koluta Hälvälän ja ympäristön supat. roll

91

jorma Heikkinen wrote:

Hei

Mikä on seurateltan paikan numero? Tullaan Tuija kanssa sunnuntai-aamuna.

JH

KH18 ja KH26, kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä alueella "Kuusisto".

90

Hei

Mikä on seurateltan paikan numero? Tullaan Tuija kanssa sunnuntai-aamuna.

JH

89

Hei,

Kävin haistelemassa kisatunnelmaa tänään tosin vain tarjousten takia - ostin lenkkarit ehkä se tuo lisämotivaatiota vähän ulkuiluttaakin kenkiä.
Pääsin tänään vielä autolla ihan kisakeskukseen ja huomenna ajattelin jättää auton Hollolan kirkolle ja pyöräillä siitä kisapaikalle.

T. Vesa