1

Re: Jukola 2014

Moi,
Mennäänkö jkolaan vielä nk. Nostalgia porujall
T. Veikko

2

Re: Jukola 2014

Moro!

Pate on mukana ehdottomasti ja Vöötsille kiitos aktiivisesta otteesta joukkueen kasaamiseen!

Viime vuonna tulikin suunnistettua ne legendaariset 2 kertaa eli kausi alkoi Jukolassa ja päättyi Raatojuoksussa (meni muuten ihan OK 15 km). ja tänä vuonna lupaan pyrkiä samaan...

Mutta jo nyt olisi hienoa nähdä myös PäijRa 3 jukolassa, ja jos tulee ongelmia pitkien osuuksien kanssa, niin kait tuo "nostalgia" voi lainata juoksijoita. Nostalgiaan on näet tungosta...

Aloitus passaa hyvin, mutta muutkin alkuosuudet ja pimeät käyvät.

kait tuolta Kööpenhaminan maratonilta tuohon toipuu!

pate(viimeistä kesää alle 40-vuotiaana iältä vedellään, mutta ekaa vuotta siinä sarjassa juostaan)

3

Re: Jukola 2014

Ciao!

Kolme Jussi-joukkuetta ja yksi Venla-joukkue on ilmoitettu ja maksettu. Ja bussin parkkimaksu. Ja kolme telttaruutua (3 x 10mx10m).

Kolmosjoukkue on sitten Päijät-Rastin hallitus, josta osa on jo aloittanutkin piilotreenaamisen.

Arrivederci!

Re: Jukola 2014

Hola!

Ysärinostalgiajengi on luonnollisesti myös täysin vatsoin mukana! Harjoittelu ... no katsotaan sitä sitten vähän keväämmällä ...

Adios!


Asiasta toiseen ... Mielestäni voisi olla mielenkiintoista järjestää kisa "Vuoden suunnistuskuva" tms. Esim. siten että loppusyksyllä jokainen niin haluava voisi laittaa itse kuluvan vuoden aikana ottamiaan valokuvia näytteille. Näistä sitten tavalla tai toisella äänestettäisiin paras kuva, joka siis olisi vuoden suunnistuskuva. Näin voisimme ehkä saada monipuolisempaa kuvadokumenttia kuluneesta vuodesta?

5

Re: Jukola 2014

Kuvia on. Kukaköhän niitä laittaisi nettiin näytille, joista sitten tehtäisiin vaikka kymmenen otos ja sitten joku äänestys.

Re: Jukola 2014

Kuviahan on, ja koko ajan tulee lisää.

Ajatuksenani on että jokainen voisi kauden (= vuoden) kuluessa keräillä omia kuviaan, ja sitten loppusyksystä, ennen vuosikokousta, jokainen saisi laittaa esim. 5 parasta kuvansa näytille. Näistä sitten tavalla tai toisella äänestetään paras kuva. Kuvat siis olisivat kaikki tämän vuoden aikana otettuja. Tavalla tai toisella suunnistukseen tai Päijät-Rastiin liittyviä.

Luonnollisesti, jos ja kun hyviä kuvia tulee esim. jostakin kisatapahtumasta, niin niitä kannattaa laittaa hetikin esille. Ainakin Villan Juha niitä saa ja osaa nettiin laittaa. Mielenkiinnolla odotamme esim. Kangasniemen SM-hisutteluja, sieltä saattaisi hyvinkin jotakin mielenkiintoista digitaalifilmille tallentua!

7

Re: Jukola 2014

Hei,

Osallistumiseni Jukolaan näyttää tosi huonolta, sillä vieläkin 3kk keuhkokuumeen jälkeen keukoissa on jotain varjostumaa.

Tuon vuoksi en ole juurikaan harjoitellut, joten kuntoni on aivan surkea!:hiipii: Mutta ehkä ensivuonna paremmalla kunnolla ja paremmassa maastossa!:running:

t. Vesa

Re: Jukola 2014

Iltaa. Pari kysymystä.

1. Onko nostalgia-porukka lähdössä Jukolaan, ja keitä siinä juoksee?

2. Saadaanko me muita joukkueita viivalle?

Halukkaat voinevat ilmoittaa itsestään vaikka täällä. Onko joku halukas kasaamaan väkeä??

:kysymys:

9

Re: Jukola 2014

Moi,

nostalgia porukka on lähdössä Jukolaan.
Mukaan on ilmoittautuneet seuraavat henkilöt:
Pate
Hese
Eki
Koistinen
Veikko

Mika K on vielä epävarma osallistumisestaan ja Vesa V on ilmoittanut, että ei lähde.

Jos Mika lähtee, niin tuohon tarvitaan yksi henkilö lisää.

t. Veikko

10

Re: Jukola 2014

Jos joukkueita muodostuu, niin olen valmis lähteen mukaan. Jos vaan osuus löytyy...

Re: Jukola 2014

mr. * wrote:

Iltaa. Pari kysymystä.

1. Onko nostalgia-porukka lähdössä Jukolaan, ja keitä siinä juoksee?

2. Saadaanko me muita joukkueita viivalle?

Halukkaat voinevat ilmoittaa itsestään vaikka täällä. Onko joku halukas kasaamaan väkeä??

:kysymys:

Kolmosjoukkueen runko muodostuu seuran hallituksesta. Mukaan ovat tarjolla Maukka, Pekka, Timo, Ari, Vesa ja minä (Hannu H). Jos Tuomisen Sami on halukas liittymään mukaan, niin joukkue on kasassa :klap: ja alkaa kaupankäynti osuuksista.

Re: Jukola 2014

Vahvistuksen kotijoukot vahvistuu uudella tulokkaalla arviolta Jukolan aikaan joten osallistuminen Jukolaan on suunnitelmissa, mutta toki vasta toisena tärkeysjärjestyksessä. Osallistumistani ei siis kannata laskea varmaksi.

Re: Jukola 2014

Jukolan ykkösen liikekannallepanon voisi aloittaa Puolustusvoimien erikoisjoukkojen sotilaat. Alkuun hiihtosuunnistusvalmentaja Niko N. Liikekannallaoloa jatkaisi Sami T.
Jos Konsta V lähtisi mukaan niin vielä pysyttäisiin fyysisesti mukana.
Lisää ideoita vaan tänne sivuille.....

Re: Jukola 2014

Käytiin kulolla Kylämällä. Autossa puhuttiin Jukolan joukkueista. Jäi vähän epäselväksi kuka kokoaa ykköstä. Mä en tietoa tarvi, mutta varmaan ykkösen suunnistajat... Kertoisko joku tänne sivuille yhteyshenkilön nimen, ettei joukkue jäisi kokoamatta.

15

Re: Jukola 2014

Hei,

Tietääkseni ei kukaa ole kasaamassa ykkösjoukkuetta.
Mutta EI SE HOMMA TOIMI SITEN ETTÄ RUVETAAN SOITTELEMAN JOKAISELLE JA KYSELEMÄÄN!  Jokainen halukas ilmoittatuu tänne huomiseen klo 21.00 menssä ja sitten katotaan kuka juoksee ja missä.

Alustavan tiedustelun perusteella käy niin, että saadaan vain kaksi joukkuetta!

Pate
Hese
Veikko
Ippe
Koista
Eki

Maukka
Pekka
Timo
Ari
(Vesa T.) juoksee tarvittaessa
Hannu
Tuomisen Sami

Eli tuossa on ilmoittautunee tähän mennessä vain 13 nimeä!

t. Vesa

Re: Jukola 2014

Kai se joukkueen kokoaminen Vesankin kirjoittamalla tavalla hoituu.
Noin yleisemmin kuitenkin voisi uskoa, että keskinäinen yhteydenpito ylläpitää ja kasvattaa joukkuehenkeä. Siispä soitelkaa toisillenne, ylläpitäkää seurahenkeä, kannustakaa lenkille, sopikaa yhteisistä kisamatkoista ja miettikää ketä saada mukaan vahvistukseksi tai joukon jatkoksi.  Näin porukka pysyy koossa, ei liukene ja veltostu.....

17

Re: Jukola 2014

Moi,

Olen Jukka tuosta yhteydenpidosta  ja joukkuehenken kohotuksesta yms. samaa mieltä kanssasi.
Kyse on vapaaehtoiseta toiminasta ja jos sitä yhteydenpitoa ei ole talvenaikana ollut on minusta melkoisen kummallista miksi sitä olisi juuri ennen jukolaa - jokin luonnon oikku kenties.
Lisäksi tämä seuran nettisivu tavoittaa kaikki halukkaat ja tulevaisuutta ajatellen voisi jopa lisätä ilmoitusosioon muista ilmoittautua Jukolaa 30.4.20xx mennessä!
Silloin joukkueenkasaajiakin löytyisi, sillä nykyisin tuskin kenelläkään on aikaa alkaa soitella kasaajan ominaisuudessa kaikkia kynnelle kykeneviä jukolaan juoksemaan.

t. Vesa

18

Re: Jukola 2014

Jos joukkueissa on tilaa niin olisin lähdössä Jukolaan. Valoisa osuus välttämätön etten eksy, mieluiten 4-6, pidemmillä menisi varmaan liikaa kävelyksi...

T: Henri Törmä

19

Re: Jukola 2014

Moi,

sorry että tulen huutelemaan vieraisiin seuroihin smile

Tähän yksi kommentti:

Vesa wrote:

... sillä nykyisin tuskin kenelläkään on aikaa alkaa soitella kasaajan ominaisuudessa kaikkia kynnelle kykeneviä jukolaan juoksemaan.

Juuri tällä tavoinhan ne Jukolan & Halikon & Mannan joukkueet on viime vuosina koottu. Itse asiassa niin pitkää kuin mä muistan. Nettisivu kun ei kaikkia tavoita - valitettavasti, vaikka ideaalisesti asian niin pitäisi olla. Tällöin ei auta kuin ottaa se puhelin käteen ja soittaa porukka läpi, toki pitää tietää kuka se henkilö on joka homman ottaa vastuulleen. Hegen manageriajan jälkeen tätä hommaa on hoitanut mä ja Vesa T, tänä vuonna sitten varmaan se kuuluisa joku? Voi tuntua työläältä hommalta mutta käytännössä se on ollut ainoa mahdollisuus saada joukkueet kasaan.

Tulevaisuutta ajatellen yksi hyvä paikka kasailla joukkueita on IRMA:ssa viestihalukkuuden ilmoitusosio mutta siihen varmaan kannattaa sopia pelisäännöt hyvissä ajoin, ja porukan totuttaminen sen käyttämiseen vie vuosia.

Mutta joo, oikeastaan oli mulla asiaakin. Jos päädytte tekemään vain 2 joukkuetta ja halukkaita juoksijoita jää yli, niin Helvar/KaRa3 yhdistelmäjoukkueessa  on kovakuntoiselle menijälle vielä ankkurin paikka vapaana. Meikäläiseen voi ottaa tämän asian tiimoilta yhteyttä jos osuus kiinnostaa.

JV

Re: Jukola 2014

vesa wrote:

....
Pate
Hese
Veikko
Ippe
Koista
Eki

Maukka
Pekka
Timo
Ari
(Vesa T.) juoksee tarvittaessa
Hannu
Tuomisen Sami

.....

t. Vesa

Tuon lisäksi meillä on siis Sampo Keskinen ja Henri Törmä.
Eli nyt on mukaan luvannut lähteä 14 + yksi varamies eli mää.

Eikös noista jo kaksi joukkuetta saa hyvinkin. Ehdotan, että 'ysäri' valkkaa yhden päältä ja tekee jenginsä valmiiksi, niin saadaan sitten tuo toinen porukka kasattua oikeisiin uomiin sen jälkeen.

Oma suunnistus vaatii buranaa  jo ennen starttia, joten voin todellakin olla varalla.

Loppuun linkki jukolamaastosta

http://hok.worldofo.com/kart/show_map.p … mp;map=302

Re: Jukola 2014

Katsokaa karttaa Vesan linkistä ettei tule yllätyksenä Jukolassa!
Tarkennuksena todettakoon, että Hannu L ei ole lähdössä vaan minä = Hannu H.

22

Re: Jukola 2014

Heissan!

Päijät-Rastista on saatu tänäkin vuonna kasaan yksi venlajoukkue. Joukkueen kasaaminen hoidettiin soittamalla, tekstareilla ja WhatsApp-viestein ja myönnettäköön, että siihen tärvääntyi muutamia minuutteja valtion korvaamaa työaikaa... hmm Mutta kompensoin moisen moraalittomuuden käyttämällä sentään omaa puhelintani! smile Joukkue on:

1. Riikka
2. Tessa
3. Marika
4. Katri

Nuorissa on tulevaisuus ja ilolla otamme vastaan Tessan, joka ikänsä puolesta saa nyt ensimmäistä kertaa suunnistaa Venlojen viestissä! :klap:

Yhteisöllisyys ja joukkuehenki on valtava voima! Sitä olen nyt kuluneen talven ja kevään seurannut vierestä, kun Mikaela on treenaillut hiihtoa LHS:n Hopeasomparyhmässä. Harmillista, että seuramme harrastaa tätä jaloa laijia kahdessa pienessä muuttotappiokunnassa, josta nuorten on pakko lähteä maailmalle koulutuksen ja työn perässä ja sille tielle useimmat jäävät. sad Iso osa porukasta on siis muualla, jolloin hengen ylläpito ja nostatus on luonnollisesti työläämpää - jokaisella kun on omat menonsa ja kiireensä. Kaiholla muistelen takavuosien venlojen yhteislenkkejä ja saunailtoja, joita ei ole enää aikoihin järjestetty. Tilalle on kuitenkin tullut näiden muutamien junioreiden kanssa puuhastelu, kisoihin kuskaaminen jne. Ei ole vapaa-ajan ongelmia, mutta hienoja kokemuksia sitä kautta on saatu; niin lapset kuin me aikuisetkin! Tekemisen meinigistä yksi hyvä esimerkki lienee sekin, että maanantaiaamuna Timo pakkaa tila-autoon juniorit ja tavarat ja suuntaa kohti Rovaniemeä - mahdollistaen näin kuuden juniorin osallistumisen Leimaus-leirille! KIITOS Timolle jo etukäteen ja onnea matkaan...!! big_smile

Marika

P.S. Kuinka muuten Jukolaan meno on ajateltu? Lähteekö Padasjoelta bussia vai mennäänkö omilla autoilla? Jos joku sattuu tietämään jonkun, joka olisi tulossa Jukolasta pois heti Venlojen viestin jälkeen, niin ilmoitelkaa; olisin kaivannut kyytiä Lahden suunnille!

Re: Jukola 2014

Nättisen Niko viestitteli, että Hämeen Rykmentti on määrännyt hänet juoksemaan Rykmentin joukkueessa. Komentaja Risto Kolstela lienee ollut suunnistajana kokoamassa joukkuetta.  Niin, että tälleenkin voi määräilemällä koota joukkueen....

Re: Jukola 2014

Yli neljäkymmentä vuotta sitten juostuja Jukolan viestejä muistellessa tulee tässä mieleen arrakoskelaisen Hongan Jussin kertoma tarina Keski-Suomen metsistä. Jussi opiskeli ja teki töitä silloin Jyväskylässä:
Kuumana kesäpäivänä keskisuomalaiseen metsätorppaan ilmestyi raavas työstä pihkainen ja hiestä märkä mies kysyen:
"Onko titä talotta piimää?"
Mökin emäntä, joka oli yksin kotosalla katseli kummeksuen miestä, eikä tehnyt aloitetta  puhumiseen saati piimänhakuun.
"Onko titä talotta piimää?" mies toisti.
Kun mökin emäntä ei vieläkään reagoinut kysymykseen, niin tulija kovensi jo sanojaan.
"Olen Talpauttelän tankari Otkari Rouvinen, onko titä talotta piimää?"

Oskarilta ei onnistunut S-kirjaimen lausuminen. Oskari oli voittanut Salpausselän viisikymppisen vuonna 1945. SM-hiihdoista, Ounasvaaralta ja Salpausselältä Oskarilla oli monia palkintosijoja. Kovimmat kilpakumppanit  silloin olivat Pekka ja Benjamin Vanninen.
Oskari oli lähtöisin Kannakselta Sakkolan pitäjän Kiviniemen kylästä. Kiviniemen kylän jakoi Vuoksi kahtia. Kiviniemen kohdalla Vuoksen koski oli kuulu lohikoski. Kosken alapuolella oli suvanto ja sitten myös Suvannon pitäjä.
Oskarin kyläseura oli Kiviniemen Urheilijat ja sitten evakkona Jyväskylässä Jyväskylän Kisa Toverit ja Jyväskylän Hiihtoseura.
Sakkolan kohdalla kulki Pähkinäsaaren rauhan raja ja siksi sinne sijoittui myös varuskunta, johon kulki vuosittain noin 1000 nuorukaisen tie varusmiespalvelukeen. Vapaussodan päätyttyä v. 1922 Sakkolaan sijoitettiin Hämeen Jääkäripataljoona, minkä sodanjälkeinen sijoitus sittemmin on ollut Hämeenlinnassa.
Sakkolan urheilijoista kuuluisimpia ovat olleet kultamitalihiihtäjä August Kiuru ja keskimatkojen juoksija, myöhemmin Mannerheimristinritari Toivo Honkaniemi.

25

Re: Jukola 2014

Hei,

Muutaman puhelin soiton ja keskustelun jälkeen olen päätynyt seuraavanlaiseen Jukola "Nostalgia" joukkueeseen:

1. Pate
2. Hese ( ehtii konfirmaatioon Lahteen)
3. Vänni/Veikko
4. Veikko/Ippe
5. Koista
6. Eki
7. Sami T.

Eli joukkueessa juoksee joko Ippe tai Vänni ja olen nimennyt osuudet sen mukaan kumpi juoksee.

Näillä mennään!

t. Vesa Virkki

26

Re: Jukola 2014

Hei,

Porukan ikääntyminen näkyy sillä tänään tuli jo eka poisjäänti nostalgia porukasta, kun Koista ilmoitti että ei pysty juoksemaan maastossa kun selkä ei kestä. Joten nyt ei ole enään yhtään varamiehiä.

t. Vesa

27

Re: Jukola 2014

Vesa wrote:

Hei,

Porukan ikääntyminen näkyy sillä tänään tuli jo eka poisjäänti nostalgia porukasta, kun Koista ilmoitti että ei pysty juoksemaan maastossa kun selkä ei kestä. Joten nyt ei ole enään yhtään varamiehiä.

t. Vesa

Jahas, täytyypäs käyä visiitillä naapurissa tarkistamassa sitä selkää...

Re: Jukola 2014

Timo puhuu asiaa... vieläkin melkein kaksi viikkoa kisaan...

Re: Jukola 2014

Jos joku innokas on vielä joukkuetta vailla, niin Retkeilymedia Aholan joukkueessa olisi sairastumisien myötä kaksi paikkaa auki. Osuuden saa aika vapaasti valita.

Vapaaehtoiset ilmoittautukoon minulle viimeistään torstaina aamupäivällä puh. 040-7497186.

Merja

30

Re: Jukola 2014

'Nuha' on monen joukkueen riesa näinä päivinä... 2))

Re: Jukola 2014

Päijät-Rastin joukkueiden numerot ovat
I 294
II 462

Teltta-alue on 2A ja paikat 145, 146, 153.

Jos et halua lähteä Padasjoelta aamuyöllä bussilla, niin on mahdollisuus iltapäivälähtöön pienemmällä autolla.

32

Re: Jukola 2014

Moi!

Mun pitäis laitella juoksujärjestykset Jukolan sivuille. Tietääkö kukaan niistä jne. Mitähän mää sinne laittasi?

33

Re: Jukola 2014

Jos jaksat Timo tarkistaa tuolta ilmoitus-osiosta (missä aikaisempinakin vuosina on tietoa ollut koottuna), niin huomaat että olen sinne koonnut sieltä täältä juoksujärjestykset. Laita ne, ei ne oo nii justiinsa.

Re: Jukola 2014

Padasjoelta/Kuhmoisista lähtee pienempi auto iltapäivällä. Mukaan mahtuu.

Joukkueiden numerot:
I 294
II 462

Teltta-alue 2A, paikat 145, 146, 153.

Re: Jukola 2014

Moi,

Vänni soitteli aamulla, että koko perhe on vatsataudissa eikä pysty lähtemään Jukolaan. Itselläni taitaa ollaa samaa tautia sillä olen jo pari päivää joutunut vetään imokuuria ja heikolla ruualla oltu muutenkin, joten ei ole mitään järkeä lähteä munkaan metsään naama valkoisena samoilemaan.

Varamiehen löytäminen tällä aikataululla on kyllä vaikeaa. Lyhyttä pätkää olis tarjolla...

Ippe

Re: Jukola 2014

Kysyskö joku Törmän Seppoa...

37

Re: Jukola 2014

Hei,

Joukkueen managerina, tosin TV:n äärestä hoidettuna kuten nykyisin johtajilla tapana, eli ei edestä vaan taka-alalta, hommaa hoidettuani päivitin tavoiteaikataulun heti ekan osuuden jälkeen Paten ajan perusteella. Laskin taulukkoon toteutuneet vauhdit myös. Eli tulosten valossa maasto oli erittäin hidaskulkuinen. Joukkueen loppusijoitus oli 593.
Ensivuoteen yritän itsekin päästä juoksukuntoon, sillä kyllä sitä kisaa on vaikeaa olla seuraamatta, katsoin noin klo 4 aamulla joukkueen etenemistä ja jatkoin taas noin klo 8:30 ja kyllä veri edelleen vetää mukaan.

Kiitos kaikille joukkueessa juosseille ja sairaina kotona olleille!

               km     aika     min/km
Pate           10.1    101.05  10:00
Hese       11.5    132.02  11:29
Veikko    10.15    120.07  11:50
Sampo     7.6     71.92    9:28
Vesa T    7.65     80.68   10:33
Eki           10.7    144.30  13:29
Sami           14.0    155.53  11:07



* aika on desimaalimuodossa ei min:s (0.92= 55s) , sen sijaan min/km min:s

t. Vesa Virkki

Re: Jukola 2014

Sammon ryöstön vuoksi kakkosjoukkueelta puuttui ankkuri. Tässä vähän numerotietoa:

                    henkilökoht.             yhteensä                               ratamest.    %
osuus          aika        sija           aika        sija   matka  min/km   tav.aika  tavoitt.

1    Mauri   2:35:42    1513       2:35:42    1513     10,1       15,4       1:10      222
2    Timo    2:58:09    1471       5:33:51    1490     11,5       15,5       1:23      215
3    Pekka   2:47:09    1399       8:21:00    1451     10,2       16,4       1:11      235
4    Ari       1:49:15    1144     10:10:15    1414      7,6        14,4       0:48      228
5    Hannu  1:50:03     967     12:00:18     1351      7,7        14,3       0:46      239
6    Henri    1:56:29     479     13:56:47     1258     10,7       10,9       1:10      166
7    -                                                                  14,0                     1:29
yhteensä                                                             71,8       14,5       7:57      216

Rasteja oli kaikkiaan 144. Kahden ensimmäisen osuuden ensimmäiselle rastille oli yli 3,7 km (suoraan mäkien yli mitattuna). Savolaista huumoria?

Ratamestarin kommentti: "- Haluan olla mahdollisimman inhottava ratamestari, Jetsonen virnistää. – Kaikki koiruudet käyttöön, kisasta mahdollisimman vaativa ja hankala, sitä ratamestariksi ryhtyminen on." ja "Vähän käy sääliksi kuntoilijoita..."

Re: Jukola 2014

No niin. Eipä jäänyt Jukolasta paljon kerrottavaa. Meikäläisellä meni ihan ok 8,2 km:n  väliaikarastille, jossa olin sijalla 658. Seuraavalla väliaikarastilla (10,9 km) olinkin lähes 200 sijaa tippuneena. sad No kartalla pysyin. Ei siis mitään megapummeja. Mutta jalat kramppasivat niin, että täytyi vaihtaa kävelymieheksi. :hiipii: Heti kun yritti juosta, niin kramppi iski uudelleen. Siellä sitten nojailin puihin ja venyttelin jalkojani. Siinä ei paljon matka etene.

40 (edited by tm 22-06-2014 18:08:08)

Re: Jukola 2014

No nytpä on mielenkiintosta dataa, josta hetimmiten voi huomata, mitä tarkoittaa, kun on kunto kohdillansa: jaksoin tehdä pidemmän urheilusuorituksen kuin kukaan muu päijralainen. Siinä jäi taakse varmaan lähes kaikki naapuriseurojenkin viestin viejät. Tästä on hyvä jatkaa finn5:lle!

nim. "kestävyysurheilja"