1

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moro,

vuosikokouksessa puhuttiin otsikon mukaisesta aiheesta. Ei sinällään mikään uusi aihe, aina tasaisin väliajoin 25Mannaan osallistumisesta on puhuttu muttei koskaan päästy asiassa vielä pidemmälle. Allekirjoittanut teki jo ennen vuosikokousta vähän taustaselvitystyötä reissun kustannuksista ja siitä, riittääkö ylipäätään seurassa väki juoksemaan kaikki 25 osuutta.

Niille joille 25Manna on uusi tuttavuus, niin lyhykäisesti: Ruotsissa Tukholman lähialueille lokakuun alussa (vuonna 2013 12.10.) juostava 25 henkinen viesti. Startti tapahtuu aamupäivällä ja maalissa ollaan iltapäivällä, eli pimeitä osuuksia ei ole. Muutenkin suunnistus on helpohkoa ja osuuspituudet vaihtelee 3km:stä 8km:iin. Joukkueita viestissä on ollut luokkaa 350.

Konsepti on samanlainen kuin Halikossa, paitsi että mannassa yhteisillä osuuksilla juoksee 4 henkilöä. Osallistumisrajoituksista on sanottu seuraavaa:

Saa olla korkeintaan 9 miestä H21-39 ja vähintään 7 naista. Naisista ainakin yksi on oltava D14/D45 ja yksi D18/D35. Näiden lisäksi tarvitaan yksi H/D16.

Joillain osuuksilla on myös rajoituksia. 4 osuudella tarvitaan 4 juoksijaa muista kuin D19-39 tai H15-54. 6 osuudella tarvitaan 4 juoksijaa muista kuin H17-39. Osuudella 23 tarvitaan yksi juoksija joka ei saa olla D19-34 tai H15-49.

Pikaisesti katsottuna nuo ikärajoitukset ei ainakaan teoriassa estä meidän osallistumista, varsinkin nyt kun seurassa on jo kovia junnujakin. Toki 25 hengen saaminen lähtemään ruotsiin suunnistamaan on kova juttu ja liikkeelle pitää saada jo melkein koko seuran väki, mutta pitää muistaa että oli meillä yhtenä vuonna Halikossakin 2 joukkuetta ja jo joka vuotisilla Jukolan joukkueilla käytännössä täytetään tuo osallistujamäärä.

Tulevan kauden toimintasuunnitelmaan jo lisättiinkin kohta että jatketaan tätä selvittelytyötä ja siihen nyt tarvitaankin mielipiteitä. Eli sana on vapaa, mitä porukka on mieltä tämmöisestä projektista? Ja onko osallistumishalukkuutta? Olisi ainakin jotain uutta ja ennenkokematonta PäijRassa..

Alla muutama linkki liittyen viestiin:

2013 Mannan tiedot Eventorissa
Mannan omat sivut - tämän vuoden tulokset & kuvia jne.
2012 kartta - Allekirjoittaneen Punkalaitumen kunnon riveissä juoksema 5.osuuden rata.

JV

2

Re: 25Manna 2013 -projekti

Meiltä mukaan lähtis ainakin 3. Eikä me olla Lahtisia eikä Pelkosia. 2))

nimim. Mats Sundin

Re: 25Manna 2013 -projekti

Ruki ver!

olishan toi varmaan kiva käydä toikin kisa kokemassa. Ne muut ruåttin isot viestit onkin jo niin nähty. Mutta mistä sitä tietää mistäpäin maailmaa sitä itsensä ensivuonna löytää. Tänä vuonna on tullut suuri ja mahtava Neu..Venäjä tutuksi ja matkustusvapaat viikonloput on menny vaipan vaihdossa. Huhtikuulla pitäis tulla lisää suunnistajanalkuja perheeseen, joten voi olla viikonloppuvapaat tiukassa...

-Ippe

4 (edited by JV 02-09-2013 22:53:45)

Re: 25Manna 2013 -projekti

Nostetaanpas tätäkin otsikkoa ylöspäin.

Viestiin ilmoittautuminen on hoidettu ja aika moni jo halukkuutensa reissuun ilmoittanut. Tilaa joukkueessa kuitenkin vielä on, eli nyt pikapikaa ilmoittautumisia allekirjoittaneelle tai tähän otsikkoon. Raapustan tästä vielä meiliä niille joiden yhteystiedot mulla on. Saatanpa jopa häiritä joitain ihan puhelimellakin jotta saan kerättyä kaikilta lähtijöiltä varmistukset.

Lopulliset vahvistukset lähtijöistä tarvitaan tämän viikon loppuun mennessä (8.9.)

Ilmoittakaa samalla otatteko menomatkan meriaamiaisen ja paluumatkan buffetin. Nämä ja hyttipaikka yhteensä kustantavat noin 100e per nuppi. Ilman ruokailuja kustannukseksi jää noin 60e per nuppi. (Ellei sitten seuran rahastonhoitaja ole hövelillä päällä ja myönnä alennuksia.. smile )

Toinen tärkeä asia, jos matkalle on lähdössä perheenjäseniä yms kannustusjoukkoa, näistä tarvittaisiin tieto. Tällä hetkellä meille on varattu laivalta yhteensä 28 paikkaa, mutta se lienee muutettavissa kunhan lopullinen lähtijämäärä tiedetään.

Bussi lähtee tämänhetkisen tiedon mukaan Padasjoelta noin klo.15 perjantaina ja noukkii tarpeen mukaan matkan varrelta tulijoita (Reitti suorin mahdollinen kohti Turkua, eli Hämeenlinnan ja Forssan kautta).

Kysymyksiä ja kommentteja saa esittää mieluiten tässä otsikossa.

JV

Re: 25Manna 2013 -projekti

Juu meiltä lähtee 3 suunnistajaa ja Miska huoltaa. Eli 4 hlöä, kaikilla herkuilla.

6

Re: 25Manna 2013 -projekti

Heippa!

Mikaela ja minä olemme kyllä innolla lähdössä Mannaan ja jos vaan bussiin ja laivaan sopii, niin perheen miesväki eli Akseli ja Mika olisivat myös lähdössä mukaan kannustamaan. Ja kaikilla herkuilla meillekin!!

Marika

7

Re: 25Manna 2013 -projekti

Hienoa että varmistuksia alkaa tulla.

Sellainen juttu unohtunut tästä otsikosta pois, että laiva on Siljan Baltic princess, joka siis lähtee Turusta klo 20.15. Tämä tieto siis niitä varten jotka suunnittelevat Turkuun tuloa omalla autolla.

Pärahduksessa on myös juttu Mannasta ja järjestelyistä, jos ette ole vielä sellaista käsiinne saaneet. Netsissä ei ilmeisesti ole pdf-muotoista (en löydä?)

JV

8 (edited by Eki 04-09-2013 08:07:17)

Re: 25Manna 2013 -projekti

Kyllä minäkin voisin matkaan lähteä, ja merimatka ylläpidolla ilman muuta. Saahan sitä taas kerran kunnolla syyväkseen ja lepäilläkseen!


Miten tämänvuotinen Halikkoviesti, onko se seuran ohjelmassa? Sehän olisi sitten mannan jälkeisenä viikonloppuna. Minulle sopisi varmaan sekin, sillä samaan aikaan olisi taloyhtiön syystalkoot ... big_smile

9

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

mukana ollaan ja otetaan kaikilla herkuilla.

t. Veikko

10

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moro!

Muistini mukaan (en ole tarkistanut tätä mistään) viime syksynä seuran vuosikokouksessa tehtiin päätös, että vuonna 2013 "paukut keskitetään" Manna-viestiin ja pyritään sinne joukkue saamaan kokoon. Samaan hengenvetoon mielestäni todettiin, että Halikko-viesti jätettäisiin sitten väliin. Niin että rupea vaan Eki henkisesti valmistautumaan niihin talkoisiin ja kaivelet lapiota ja haravia ym. tarvittavia tykötarpeita esiin!!! 2))

11

Re: 25Manna 2013 -projekti

Tätä minä hieman pelkäsinkin!

Kyllä tuossa mannareissussa ryynätessä varmaan jo sen verran rähjääntyykin, että seuraavan viikonlopun mieluusti viettää kotosalla, vaikka sitten joutuisikin talkoisiin pakertamaan. Joten, varovaisesti aletaan tutustua ulkotilojen puhdistusvälineiden käyttöohjeisiin. Keväällä vastaavassa tilaisuudessa oli onneksi hyvät palautumistarjoilut, joten sitä odotellessa ... tongue

12

Re: 25Manna 2013 -projekti

Joo, lähden mielelläni, kun olen kerran jo lupautut. Ja otan myös ruokailut.

T. Vesa

13

Re: 25Manna 2013 -projekti

Ja mukana ollaan, mikäli mahtuu.. Ja laiva reissu kaikilla herkuilla..

14

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

Nyt myös seuralehti Pärahdus on nettiversiona luettavissa. Siellä lisätietoa Mannareissusta.

JV

15

Re: 25Manna 2013 -projekti

Sami Tuominen wrote:

Ja mukana ollaan, mikäli mahtuu.. Ja laiva reissu kaikilla herkuilla..

Hyvin mahtuu. Kuten kaikki muutkin mulle sähköpostilla, sekä tässä otsikossa ilmoittaneet.

JV

Osuusjakoihin palataan sitten lähempänä viestiä.

16

Re: 25Manna 2013 -projekti

Minä olen lähdössä myös, niin kuin Merjalle olen jo aikaisemmin ilmoittanut. Mulle vois varata kanssa ruoat matkalle. Padasjoelta olisi tarkoitus hypätä bussin kyytiin.

17

Re: 25Manna 2013 -projekti

Pistetääs tämä tännekin varmuuden vuoksi.

Lähdössä ollaan, minä ja Jaakko eli 2 kpl täältä!

Ruokien kera voi varauksen tehdä.

18 (edited by JV 09-09-2013 17:30:26)

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

varmistamisille asetettu dedis lähenee ja tällä hetkellä lista näyttää tältä (24 juoksijaa):

Juha Villa
Sampo Keskinen
Jari Lahtinen
Henri Törmä
Sami Tuominen
Merja Lahtinen
Marika Liikola
Mikaela Karjalainen
Katri Mäntylä
Tessa Tähtinen
Anu Tähtinen
Katja Alho
Vesa Tähtinen
Esko Jussila
Pekka Valtonen
Timo Maaranen
Ari Lahtinen
Vesa Virkki
Veikko Virkki
Hannu Harkola
Mauri Piltt
Heikki Pelkonen
Riikka Pelkonen
Leevi Pelkonen

Kannustus- ja huoltojoukkoihin on ilmoittautuneet:

Kaija L, Miska T, Mika ja Akseli K, Kirsi V, Jaakko M. Ja tietenkin kuskina Mikko A.

Jos huomaatte virheellisiä tietoja taikka puutteita, niin ilmoittakaa.

Elikkäs, Yksi (1) juoksijan paikka on vielä auki.


EDIT: Lista ajan tasalle

JV

19

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

päivitin yllä olevaa listaa. Yhdelle nopeimmalle ilmoittautujalle on vielä paikka joukkueessa auki!

JV

20

Re: 25Manna 2013 -projekti

Matkakin on nyt sitten maksettu!

21

Re: 25Manna 2013 -projekti

Mestarilla näyttää olleen aamuvuoro, jossain sanotaan aamulöysi tai aamutuuri.

22

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi! Kaikki nukkuvat,jo monta viikkoa on mennyt. Wäiski

23

Re: 25Manna 2013 -projekti

Just heräsin kun otin pienet tirsat klapihommien jälkeen. Nyt lähdetään pikku pyörälenkille, kun akilles ei kestä juoksua. SM-yöhön kuitenkin pitäis lähteä.

24 (edited by JV 25-09-2013 22:50:59)

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

joukkue on nyt periaatteessa täynnä. Viimeinen vapaana ollut juoksijapaikka meni vierasvahvistukselle - Markus Salo lupasi tulla tykittämään PäijRan riveissä 7. osuuden pohja-ajan. Tosin voi olla että sillä samaisella osuudella kovan vastuksen antaa Punkalaitumen Kunnon Juha Villa cool Eli siis tehtiin tällaiset vaihtarit.

Toki jos omasta seurasta vielä joku tuon viimeisen osuuden välttämättä haluaa, niin asiasta voidaan toki keskustella.

Laivamatkan varaus on kasvatettu pienehkön säätämisen jälkeen 28 henkilöstä 32 henkilöön. Ilmoittaneita lähtijöitä kannustusjoukot mukaan lukien oli 31 joten vielä on esim yhdelle huutosakkilaiselle hyttipaikka vapaana. Jos tämä lähtijä löytyy niin mieluiten ilmottautuu heti tässä otsikossa, niin saadaan matkustajaluetteloon ihan oikea nimikin. Nämä siis ilmoitan perjantaina.

JV

25

Re: 25Manna 2013 -projekti

Eihän tämä tähän otsikkoon kuulu, mutta näyttäs Mikaela napanneen taas alueen mestaruuden, tällä kertaa yössä. Samalla radalla ollu vanhempi yö-kettu alias Zeiel joutui myös taipumaan Mikaelan vauhdissa. Arvokas päänahka, sanon ma.

tongue

26

Re: 25Manna 2013 -projekti

JV wrote:

Ilmoittaneita lähtijöitä kannustusjoukot mukaan lukien oli 31 joten vielä on esim yhdelle huutosakkilaiselle hyttipaikka vapaana.

Tämä paikka meni just, Tanhuan Heikki lähtee mukaan ensisijaisesti toppatakkiosastolle mutta myös tarpeen vaatiessa varamieheksi.

Eli enää ei ilmoittautumisia oteta vastaan.

JV

27

Re: 25Manna 2013 -projekti

Ei olis Mikaela mua muuten voittanu, mutta kun menin haastamaan sen, niin se, hän, juoksi täysillä. Ilman haastamista ois juossu hitaammin, kun oli ainoa sarjassaan.

28

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

No nyt on junaliput ostettu Helsinki-Turku-Helsinki  25Mannann matkaa varten.
Eli tulen junalla, jonka pitäisi olla Turussa satamassa 19:12.
Kuntokokin alkaa pikkuhiljaa näyttää paremmalta kuin Jukolan viestin aikoihin, eli kyllä se siitä.

t. Vesa

29 (edited by JV 30-09-2013 21:13:21)

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

Bussin aikataulusta infoa:

Lähtö Padasjoelta Matkahuollon edestä klo.15.00 josta jatkaa suorinta tietä kohti Turkua.

Pysähdyspaikat ainakin Tuulosen pysäkki n.klo 15.30 ja Hämeenlinnassa Hattelmalan pysäkki n.16:00 (eli siinä motarin alituksen jälkeen). Matkakeitaalla Forssassa tauko. Ajat siis alustavia tässä vaiheessa.

Jos jollain on ylivoimaisia esteitä ehtiä bussiin, niin nyt on oikea aika ilmoittaa jotta aikatauluja voidaan järjestellä.

JV

PS: Laitan kaikille vielä tällä viikolla meilillä tarkemmat ohjeet hyttijakoineen.

30

Re: 25Manna 2013 -projekti

Hola!

Minäkin taidan käyttää valtion rautateitä siirtymätaipaleella valtion nykyisestä pääkaupungista vanhaan.

31

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

tulen junalla Turkkuseen.

t. Veikko

32

Re: 25Manna 2013 -projekti

Hola!

Nyt kun joukkue on täynnä, niin onko osuusjaoista vielä tietoa? Vai mennäänkö perinteisen kaavan mukaan ...

33

Re: 25Manna 2013 -projekti

Eki wrote:

Hola!

Nyt kun joukkue on täynnä, niin onko osuusjaoista vielä tietoa? Vai mennäänkö perinteisen kaavan mukaan ...

Perinteisestä kaavasta en tiedä mitään mutta osuusjaot tulee heti kun ehdin ne tehdä, eli ehkäpä jo viikonlopun aikana.

Eli nou hätä - jokainen kyllä pääsee juoksemaan tarpeeksi pitkää osuutta. roll

JV

34 (edited by JV 05-10-2013 21:27:54)

Re: 25Manna 2013 -projekti

Noniin, alustavat osuusjaot olkaapa hyvät.

Excelistä kopiointi tuottaa vähän sekavan taulukon tänne, mutta tuossa on siis perässä matka ja osanottorajoitus aina osuuksittain. Torstaina on deadline juoksujärjestyksien ilmoittamiselle joten siihen asti on aikaa säätää.

1    Juha Villa                        6,5    Kaikki
2    Katri Mäntylä                5,1    Naiset
3A    Katja Alho                4,2    Naiset
3B    Tessa Tähtinen       
3C    Marika Liikola       
3D    Riikka Pelkonen       
4A    Anu Tähtinen                3,0    Ei D19-39, H15-54
4B    Hannu Harkola       
4C    Ari Lahtinen       
4D    Mikaela Karjalainen       
5A    Veikko Virkki                6,7    Kaikki
5B    Vesa Virkki       
5C    Sampo Keskinen       
5D    Vesa Tähtinen       
6A    Timo Maaranen        4,3    Ei H17-39
6B    Mauri Piltt       
6C    Esko Jussila       
6D    Heikki Pelkonen       
7A    Henri Törmä                5,0    Kaikki
7B    Sami Tuominen       
7C    Leevi Pelkonen        
7D    Markus Salo       
23    Pekka Valtonen        3,8    Ei D19-34, H15-49
24    Jari Lahtinen                8,5    Kaikki
25    Merja Lahtinen                5,5    Naiset

Mukaanlähtevänä varamiehenä siis Tanhuan Heikki. Laitan vielä osuusjaot matkustus- ynnä muiden ohjeiden kanssa meilillä kaikille.

PS: Ohjeistus on lähetetty meilillä kaikille lähtijöille, jos et ole jostain syystä saanut sitä niin lataa tästä linkistä: 25Manna ohjeet.

JV

35

Re: 25Manna 2013 -projekti

MUUTOKSIA OHJEISIIN:

Lähtöä on viivästytetty 15min, eli bussi starttaa matkahuollon edestä klo.15:15.


Lisäksi on tullut kyselyjä matkan maksamisesta ja tarvittavista matkustusasiakirjoista. Maksu tapahtuu jälkikäteen seuran tilille, tarkka summa kerrotaan matkalla.

Passia ei Ruotsiin mennessä tarvita mutta muutoin henkilöllisyys on tarvittaessa pystyttävä todistamaan. Tallink-Siljan sivuilta lainaus:

Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse passia matkustaessaan Pohjoismaissa. Henkilöllisyyden todistamiseksi on kuitenkin oltava mukana:

Passi, EU-ajokortti tai poliisin myöntämä henkilökortti (ei koske väliaikaista henkilökorttia, alaikäiselle ilman huoltajan suostumusta annettua henkilökorttia eikä ulkomaalaiselle myönnettyä henkilökorttia)
HUOM! Alle 15-vuotias voi lähteä Ruotsin risteilylle tai reittimatkalle, kun hänellä on mukana kuvaton Kela-kortti.

JV

36

Re: 25Manna 2013 -projekti

Pientä hienosäätöä tein juoksujärjestyksiin, tässä lopullinen ilmoitettu kokoonpano:

1    Juha Villa                        6,5    Kaikki
2    Katri Mäntylä                5,1    Naiset
3A    Katja Alho                4,2    Naiset
3B    Tessa Tähtinen       
3C    Marika Liikola       
3D    Riikka Pelkonen       
4A    Anu Tähtinen                3,0    Ei D19-39, H15-54
4B    Hannu Harkola       
4C    Ari Lahtinen       
4D    Mikaela Karjalainen       
5A    Veikko Virkki                6,7    Kaikki
5B    Vesa Virkki       
5C    Sampo Keskinen       
5D    Vesa Tähtinen       
6A    Timo Maaranen        4,3    Ei H17-39
6B    Mauri Piltt       
6C    Leevi Pelkonen       
6D    Esko Jussila
     
7A    Henri Törmä                5,0    Kaikki
7B    Sami Tuominen       
7C    Heikki Pelkonen      
7D    Markus Salo       
23    Pekka Valtonen        3,8    Ei D19-34, H15-49
24    Jari Lahtinen                8,5    Kaikki
25    Merja Lahtinen                5,5    Naiset

Eli vähän pidempää osuutta Hegelle (muuten pääsee liian helpolla) smile

JV

37

Re: 25Manna 2013 -projekti

Reissu on tehty, kotona ollaan taas!

Oli hieno rupeama koko viikonloppu, ja kisapäivän mahtavankaunis ulkoilusää kruunasi koko häppeningin. Maasto oli ainakin minun mielelleni ja taitotasolleni varsin vaativa, suurenkin pummin vaara oli koko ajan olemassa. Etenkin tuo 2,5 metrin käyräväli oli sellainen asia joka olisi pitänyt paremmin bongata kilpailuohjeista, joita tosin en ole lukenut vieläkään! Ruottalaisen mallin mukaan mentiin tulospalvelussa, saas nähdä arvotaanko lopullisia aikoja ollenkaan. Iltarastilaiset kyllä tuloksensa saivat, ja pääsivät varmaan meitä aikaisemmin tutustumaan jo kilpailualueeseenkin.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, kunhan sitä vain jaksoi ensin aikansa jonottaa. Mutta kyllä minä syömisessäkin hävisin noille nuoremman ikäpolven edustajille, hampurilaisia en edes maistanut!

Juhalle kiitos järjestelyistä, kaikki meni todella mallikkaasti ja aikataulun mukaan!

38

Re: 25Manna 2013 -projekti

Sitten vielä näistä kustannuksista.

Elikkäs ne onnelliset, jotka matkustivat PäijRan ryhmävarauksen mukaisissa paikoissa, maksavat itse ateriansa. Tämä ei siis koske matkanjohtajaa, bussikuskia eikä Liikoloita & kumpp. (viimeksi mainitut maksoivat ruoan jo itse). Seuran kustannukseksi jäävät matkakulut ja osallistumismaksu.

Juha jo ansiokkaasti tarkisti nämä maksut:

Aikuiset 10eur + 32eur = 42eur
Lapset 12-17v 6eur + 15eur = 21eur
Lapset 6-11v 4eur + 10eur = 14eur

Eli nämä voisi maksaa seuran tilille 421210-41244.

Viestiksi maksuun voi laittaa: Oma Nimi, 25Manna

39

Re: 25Manna 2013 -projekti

Hej!

Vähitellen aletaan Manna-reissusta toipumaan - olihan uuvuttava setti, vaikka laivan yökerhokin ym. bilepaikat jäivät tällä kertaa väliin! tongue Kokonaiskuormitusta varmaan kohdallani lisäsi se, että olin to-pe välisen yön töissä eli univelkaa oli jo reissuun lähtiessä. Bussimatkoilla oli kiva luokkaretkifiilis - eiväiden syöntiä ja tuttujen kanssa rupattelua, joten siinäkään ei malttanut nukkua. Tunnelmat olivat siis uniset, kun Tukholman päässä heräili klo 04.30 paikallista aikaa...

Kisapaikan parkkiin oli meitä ennen ehtinyt vain yksi bussi eikä kuuraisella pellolla kisakeskukseen kävellessä vielä oikein tajunnut, miten isosta kinkeristä oli tosiaan kyse! Onpas muuten hyvä, että meillä on suunnistus- ja talkoohenkinen Mikko, jonka kyyditsemänä matkat menivät sujuvasti ja harhailematta! KIITOS siis Mikolle, joka sitkeästi jaksoi myös päivystää viimeisen rastin tuntumassa ja näin ollen me kaikki Päijät-Rastin viestinviejät tulimme ikuistetuksi!

Minä tykkäsin maastosta ja radasta. Ekin tavoin kilpailuohjeet olivat lukematta ja kartan 2,5 metrin käyräväli selvisi minulle vasta kakkosrastilla: Rastia lähestyttäessä ylitettiin iso mäki, joka ei niin kamalan isolta vaikuttanutkaan... Hetken jo hekumoin ajatuksella, että kuntoni on parantunut ja potku reisissä lisääntynyt! smile Onneksi rastille meni ura ja muutama suunnistajakin edellä; rastipiste oli nimittäin yhden apukäyrän kumpare eli aivan mitätön "tönkämä". Siinä tuli mieleeni katsoa kartan alareunassa olevaa mittakaavaa ja käyräväliä! Etukäteen mainostettu vanha paloalue taisi tehdä tepposia aivan maailmanluokan suunnistajillekin, mutta oma ratani kävi ainostaan tuon alueen reunaosassa: Pari rastiväliä em. alueella olivat onneksi sen verran lyhyitä, että ongelmia ei ilmaantunut.

Meidän juniorimme eli Tessa, Mikaela ja Leevi eivät kehittäneet mitään "ulkomaanmörköä", vaan kaikki suunnistivat hienosti - ONNEA siis junnuille! :klap:

Luotettava loppusijoitus jäänee Päijät-Rasti osalta ikuiseksi arvoitukseksi, mutta lienee jotakin välillä 26-394. big_smile Ilma oli kuitenkin mitä mainioin ja hyvä mieli jäi koko reissusta! Juhalle vielä ISO KIITOS kaikesta! :kumarran: Kyllä vastaavalle reissulle voisi toistekin lähteä, vaikka toki Halikko-viestikin on hieno tapahtuma. Meidän kokoisessa seurassa se taitaa olla Joko tai-valinta.

Kiitos kaikille mukanaolleille seurasta ja mukavaa syksynjatkoa! Taitaa olla aika siirtää katseet ensi kauteen, vaikka onhan siinä välissä halukkailla mahdollisuus hisutteluunkin.

Marika

40

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

Kiitos Juhalle että organisoit tämän 25manna matkan. Kiitos kaikille mukana olijoille mukavasta seurasta, sillä kisapaikkalla oli mukavaa turista vanhojen ja uusien seurakavereiden kanssa.
Ilmakin suosi kisatapahtumaan todella, mutta järjestäjien systeemi oli alhaalla kun olin menossa vaihtoalueelle ja multa kirjattiin SI numero vain paperille. Kisa oli todella mullekin ainakin joidenkin rastien osalta ihan vaativaa ja pummeja tulikin.
Kisasta jäi muistoksi hirveä mustelma oikessa kyljessä ja venähtänyt jänne oikean käden keskisormessa, mutta kyllä muuten oli mukava kisatapahtuma.

t. Vesa

41

Re: 25Manna 2013 -projekti

Tuntemuksia 25Mannan jälkeen:

Jonkin verran tulospalveluun ja sen ongelmiin perehtyneenä olen ollut koko päivän hilpeän helpottuneella tuulella siksi, että en kuulu 25mannan tulospalveluporukkaan.

Siellä taisi toteutua kaikkein pahin mahdollinen tilanne, mikä tulospalvelua voi kohdata. Missään ei nähdäkseni asiaa ole sanottu, mutta epäilen, että pojilta hajosi tulospalvelinkoneen kiintolevy ja tietokannasta ei sitten kai ole ollut yhtään varakopiota. Muuten en tilannetta ymmärrä.

Jos kaikki data on lokitiedostoissa tallessa (mukaanlukien loki siitä, kuka milläkin tikulla lähtöön rekisteröityi, pitäisi datan ajaminen kilpailusuorituksista tyhjään tietokantaan sujua helposti ja nopeasti. Mutta näin ei näytä olevan sad. Osanottoni tulospalvelulle. Voin kuvitella, miltä siellä tuntuu.

Katsotaan minkämoiset tulokset sieltä lopulta pullautellaan. Ihmettelinkin leimantarkastuksessa, kun laite oli lukenut datat, että kaveri vain tiukasti tuijotteli ruutuun ja pitkän odottelun jälkeen hyväksyi suorituksen (ja sama edellisellä kilpailijalla). Olivat tainneet sopia, että järjestelmän pettäessä kaikille tulee ok.

Tuloksiakin tärkeämpää oli kuitenkin suunnistus. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin tapahtuma oli suunnistuspainotteinen viesti juoksukilpailun sijaan, mistä varmaan saattoi olla etua meikäläiselle. Luulisin, että suunnistuskykyni ovat paremmat kuin juoksukunto tällä hetkellä. Tein kaksi pummia ja kaaduin vain kerran, minkä senkin selvitin mielestäni hienolla kuperkeikalla, vaikka perässä tullut täti (jonka ohitin loppusuoralla), tulikin kysymään satutinko itseni. Muistaakseni en ollut tiedottomana hetkeäkään. Jos suoritusaikani oli yli kolme varttia, niin todennäköisesti olin kuitenkin maannut tajuttomana melko pitkään tongue

Matka oli odotettu ja onnistunut. Tuntui ihan siltä kuin olisi ollut lomalla! Kiitokset Juhalle suuresta vaivannäöstä. Sehän kuitenkin kannatti ja jos naapurissa ovat säät aina tuollaiset (viimeisten kokemusteni mukaan Ruotsissa paistaa aina aurinko), niin mielellään sinne uudestaankin lähtisi, jos joukkueessa on tilaa. Ja jos maastossa voi bussilla ajella, niin pistetään Mikko sille osuudelle.

Mutta mitä tähän vielä sanoisi... onneksi en ole kokenut vastaavaa tulospalvelussa...

42

Re: 25Manna 2013 -projekti

Moi,

Kätkeydyn varmuuden vuoksi näin nimimerkin taakse, että jos tulee vahingossa arvosteltua liikaa matkanjärjestäjää... tongue

Reissu oli kiva. Parasta antia oli ehdottomasti jonotus laivaan, jonotus kauppaan, jonotus syömään, lyhyet yöunet ja jonotus laivasta.

Mutta jos nuo unohdetaan, mitä jää jäljelle..?

Mukavat seurakaverit, mukavat huoltajat, mukava valmentaja, mukava kuski sekä muutama pikkumies... no oli nekin ihan mukavia. wink

Lisäksi sää, kilpailukeskus, kartta, radat olivat kerrassaan hienoja. SI-järjestelmäkin oli kiva, sillä kun on perin vaikea saada hylsyä.

Mahtava reissu. Kiitos kaikille.

ps. Näin anonyyminä, uskallan vielä tarttua tuohon käyräväliin. Jostain syystä tuolla käyrävälillä ei ole juuri koskaan ollut mitään vaikutusta omaan suoritukseen. Nytkin, vasta palstaveljien ja -siskojen tarinoista huomasin mikä käyräväli siellä oli käytössä. :argh1:

Re: 25Manna 2013 -projekti

Nyt on tuloksista saatu sen verran selville, että voittaja on hylätty. argh2:
26 parhaan sijoitukset on julkaistu. Päijät-Rasti ei ole siinä joukossa.

44

Re: 25Manna 2013 -projekti

Hyvä reissu oli.

Kiitokset tosiaan minunkin puolesta kaikille tähän projektiin tavalla taikka toisella osallistuneille. Ja erityisesti Mikolle joka veti viestin ykköspätkän (eli siis bussimatkan Värtan terminaalista Brunnaan) todella mallikkaasti. Toisena purkupaikalle on erinomainen suoritus jolla saatiin monesta seurasta henkinen yliote jo ennen lähtölaukausta! cool

Maasto oli tänä vuonna poikkeuksellisen vaativa Mannaan, mikä on vaan hyvä juttu yhdistettynä erinomaiseen karttaan. Kaikki muu olikin sitten enempi jo totuttua 'Manna-klass' tasoa johon ilmeisesti liittyy olennaisimpina asioina peilit pesupaikalla ja braatwursti hampurilaissämpylän sisässä. Lopputulosten saaminen sitten voisi ehkä jo nostaa tapahtuman lähelle 'Jukola-klass' tasoa. Siis lähelle, ehkä.

Mutta joo, kaikinpuolin kiva reissu mukavassa seurassa - varmasti otetaan joskus vielä uusiksi!

JV

PS: Sovitaan että oltiin siinä lähellä sijaa 26, esim 27 kuulostaa ihan kivalta sijalta smile

45

Re: 25Manna 2013 -projekti

Kyllä saivat järkkärit kovan homman eteensä kun taitavat yksittäisistä leimasimista leimausten tietoja kaivaa! No, ovatpa niitä jo sen verran purkaneet että hylsyjäkin on kärkipäästä löytynyt, voittajakin saatiin vaihdettua. Lähes kymmenentuhatta suunnistajaa, jokainen leimaa lähes parikymmentä kertaa ... oj va det är roligt!

Tällaistakin voi siis tapahtua, vaan enpä muista lahden tällä puolen tuota tapahtuneen, ainakaan noin suuressa mitassa. Sattuu sitä kömmähdyksiä muissakin lajeissa: Espoon rantamaratonilla täyden matkan juoksijat lähtivät liikkeelle, ja joku ilmeisesti potkaisi lähtöportin töpselin siinä vaiheessa irti pistorasiasta. Systeemillä kyllä oli akkuvarmistus, mutta se kesti vain reilun puolitoista tuntia, ja puolimaratonin ykkösryhmä (jossa minäkin olin) lähti kaksi tuntia täysmatkalaisten jälkeen. Lähtöportti siis oli siinä vaiheessa jo pimeänä, joten nettoaikaa ei tälle porukalle saatu. Puolikkaan toinen porukka lähti kymmenen minuuttia myöhemmin, ja silloin oli töpseli jo taas seinässä ja oikeatkin ajat saatiin kirjattua.

Notta sattuu sitä muillekin kuin vain ruottalaisille suunnistuskisojen järkkäreille.

46 (edited by JV 17-10-2013 22:52:34)

Re: 25Manna 2013 -projekti

No niin, tuleehan niitä tuloksia kun hieman odottelee.. Ruåtsalaisten manuaalinen leimantarkistus on edennyt jo sijaan 269 asti ja mikä hienointa,

Päijät-Rasti löytyy siitä listasta sijalta 238! :klap:

Lupaavat että kaikki joukkueet on tarkistettu perjantaihin mennessä. Uusintatarkistuskierrosta tuskin viitsivät toiseen kertaan manuaalisesti tehdä joten uskottava se kai on, että tuo sija tuskin enää tulee muuttumaan.

JV

Re: 25Manna 2013 -projekti

Ehkä ne sijoitukset vielä muuttuvat. :kysymys: Meidän edellä on kymmenen joukkuetta huonommilla loppuajoilla.

48

Re: 25Manna 2013 -projekti

Jaa-a. Onkohan noi tulokset vai arvotut tulokset?!

Kuulostaa järjestäjien selitys epäuskottavalta tai sitten niiden järjestelmä oli aika puutteellinen. Jos yhteys palvelimeen ei toiminut, niin luulisi kaiken datan edelleen olevan lukijakoneiden lokitiedostoissa, jolloin lokitiedostojen ajaminen tietokantaan on pieni juttu (jos ohjelmistoon on sellainen toiminto tehty). Tulospalvelujärjestelmä on huono, jos se ei pidä lokitiedostoa. Kummallista, että tulokset ovat pdf:nä ja tuotakaan dokumenttia ei olla osattu lajitella oikein. Huonommilla ajoilla ollaan siellä täällä listaa noustu ylemmäs kuin paremmilla ajoilla (taitaa tosin olla vain inhimillinen unohdus lajitella tiedot sen jälkeen kun uusia tietoja on lisätty).

Re: 25Manna 2013 -projekti

Nyt on taas arvottu lisää tuloksia. Sijoituksemme on nyt 265 ja edellä on 11 joukkuetta huonommilla ajoilla. Yhteensä 82 joukkuetta on hylätty, joten 303:lla on tulos. Mutta vielä niitä viilataan.

50

Re: 25Manna 2013 -projekti

haha wrote:

Nyt on taas arvottu lisää tuloksia. Sijoituksemme on nyt 265 ja edellä on 11 joukkuetta huonommilla ajoilla. Yhteensä 82 joukkuetta on hylätty, joten 303:lla on tulos. Mutta vielä niitä viilataan.

Luultavasti noi oudot aikajärjestykset johtuu yhteislähdöstä. Samantapainen vääristymä toistuu sijoilla 140-165 myös, eli todennäköisesti niillä paikkein jolloin vaihto suljettiin vaihtoon tulevien 24. osuuden juoksijoitten nenän edestä. Meillähän taisi olla kaksi juoksijaa yhteislähdössä joten tuo jälkimmäinen aikavääristymä vois tukea tätä teoriaa. Samaa oli spekuloitu myös orienterare.nu:ssa tosin ilman mitään varmuutta asiaan, vaikka yhteislähtö aiheuttaisikin noi vääristymät niin ne voi silti olla väärin sortattu.

Aika monet kärkipään suomalaisseurat piti Mannassa paperilla kirjaa jokaisen juoksijan vaihtoajoista, vissiin ainoa tapa saada oikeita tuloksia talteen ruotsissa.. Odotankin nyt että toppatakkiosastomme kaivaa esiin muistilehtiönsä ja laskee sieltä yhteen meikäläisten osuusajat niin voidaan tarkistaa toi loppuaika big_smile

JV