1

Re: Jukola 2012

Tuli ilmoitettua ja maksettua sitten

3 x jukolanviesti
1 x venlojen viesti
3 x telttapaikka

Bussin parkkia en vielä tilannut, kun eihän se ole edes varmaa, että se jää parkkiin, kun on paikka noin lähellä ja melkein moottoritien varressa.

Joukkueet varmaan kasataan taas viime hetkellä bussissa ja toivotaan, että on riittävästi porukkaa mukana. On muuten hävyttömän kallista lystiä, jotta ihan hirvittää.

2

Re: Jukola 2012

Moottoritie mainittu!

Se on hyvä, koska tuo samainen moottoritie on joskus sopivasti vihjannut allekirjoittaneelle, että nyt ei mene ihan nappiin. Siitä sitten sujuvasti omalle rastille ja kohti uusia pettymyksiä.

t. allekirjoittanut

3

Re: Jukola 2012

Moro!

Ja ennen Jukolaa on SV:n järjestämä FinSpring Sipoossa, aivan Jukolan naapurissa smile

Ei maar, jokos Juha ja Vesku alkaa kasaamaan jengiä. Itse olen tietoisesti ollut lupaamatta vielä kenellekään eli yksi rapakuntoinen puupää koittaa raapia itseään kuntoon.

Nipa (viime sunnuntaina aurinkoisessa kevätkelissä Susihiihdossa tulikin taas fiilisteltyä Keravan Jukolaa, kun reitti kulki niillä seuduilla, mentiin silloisen kisakeskuksen läpi)

4

Re: Jukola 2012

No niin, foorumi alkaa herätä eloon jo kesäsuunnistuksenkin osalta. Managerit eivät suinkaan ole enää nukkumassa talviunta vaan erilaisten joukkue- ja juoksujärjestysvaihtoehtojen ankara pohtiminen on jo aloitettu. Seuraavaksi on sitten vuorossa se porukan konkreettinen haalinta, tottakai kevätkauden näyttöjä kriittisellä silmällä seuraten. wink

Jos joku jo nyt osaa luvata olevansa käytettävissä Jukolaan tai jo varmasti tietää ettei pääse sinne, niin tässä otsikossa on asiasta hyvä ilmoittaa.

Pate otti viestissään esille Finspring-viestin, ja idea sinne osallistumisesta vaikka useammalla joukkueella (näyttöjä, näyttöjä..) on erittäin hyvä. Maasto on Jukolan tyyppimaasto heti siinä vieressä ja ajankohtakin oikein hyvä aloitus suunnistuskaudelle. Nyt keskustelua asiasta ja nimiä listaan, niin nähdään monellako joukkueella lähdetään hakemaan Jukola-tuntumaa. Ja nuo skabathan on siis 29.4.

Linkki: http://svorienteering.fi/fi/finnspring-paasivu

JV

5

Re: Jukola 2012

Moi,

Tuo finnspring viesti H120 sarja olisi ihan sopiva, ainakin mulle huonokuntoiselle, sillä alustava ratapituus oli 5.8km.

Eli jos tuohon saadaan joukkue tai joukkueita, niin olen kyllä käytettävissä, kun tuo on tässä aivan viesessä.

Jukolassa en ole käytettävissä, lupasin mennä SK-0K:n joukkueeseen.

t. Vesa

PS. mikä se seuran jäsenmaksun suuruus on?

6

Re: Jukola 2012

Vesa wrote:

PS. mikä se seuran jäsenmaksun suuruus on?

http://www.paijat-rasti.net/index.php?sivu=5 --- 10 euroa, 20 euroa perhemaksu.

7

Re: Jukola 2012

Moi Timo,

Kiitos, löysin tuon tiedon kun vähän selasin seuran nettisivuja.

t. Vesa

Re: Jukola 2012

Tokihan sitä Jukolaan tullaan, tänä vuonna juoksukausikin avattu sen verta aikaiseen. Niin, hiihtokautta ei olekaan vielä avattu lumenpuutteen vuoksi...

Tässä samaisessa ketjussa sopinee kysyä, että onkos seurasta joku lähdössä Jukolan kuntohuipun jälkeen testauttamaan vauhtia Saksaan WMOC mittelöihin? Itse havahduin asiaan vasta nyt, mutta onneksi jälki-ilmoittautumista on vielä toukokuun alkuun asti jäljellä. Tästä nyt ei ole edes pitkä matka, joten jos Frankkuun lentää niin pääsee kyydillä kisapaikalle.

9

Re: Jukola 2012

Moi!
Palstan lukijoita on lähdössä Saksaan varmaan useita. Perinteisesti näiltä kulmilta on mukana ollut Lammen Eero, Niemen Pekka (perustajajäsen), Mertsalmen Tapani, Salon Markku ja Klingan Esa. Ollaan tulossa Sarasen Akin ryhmämatkassa. Olisipa se hienoa, jos porukka lisääntyisi vielä. Lumet sulavat jo vauhdilla Jukolan maastosta, mutta Saariselällä hiihtokeli on parhaimmillaan ja siellä Harkolan Hannu viimeistelee parhaillaan tämän talven hiihtokuntoaan. Katsoppa lumitilanne vaikka netin Kelikamera sivuilta niin tiedät mistä aloitat hiihtokauden.
Terveisiä treenaajille! Jukka

10

Re: Jukola 2012

Hello Mestari, mutta mikä mestari....
Saatko Urheilukentän kahvion auki iltarastikisoihisi niin voitais hörppiä hisukauden päättäjäisiä?! JL

11

Re: Jukola 2012

Jukka Luukko wrote:

Hello Mestari, mutta mikä mestari....
Saatko Urheilukentän kahvion auki iltarastikisoihisi niin voitais hörppiä hisukauden päättäjäisiä?! JL

Mistähän tota vois kysyä? Toivottavasti ei tartteta niitä suksia näillä ekoilla rasteilla.

12

Re: Jukola 2012

Luulisin,että Maisalla on avaimet. J

Re: Jukola 2012

Moi,

managementille tiedoksi että Asseri on käytettävissä. Toivomuksena oli ei ankkuria eikä lyhintäkään osuutta. Kunnosta en tiedä, mutta tampereen iltarastituloksia tutkimalla selvinnee.

Itse olen myös käytettävissä, mutta kuten jo totesin nivunen on vaivannut koko alkuvuoden niin ja vaipanvaihto, työmatkat... Jukolaankin taidan saapua suoraan kolmen viikon komennukselta Komin tasavallan pääkaupungista.

-Ippe

Re: Jukola 2012

Venlojen joukkue on kasassa ja juoksujärjestyskin päätetty.

Eli näillä mennään...

I-joukkue
1. Merja Lahtinen
2. Katri Mäntylä
3. Marika Liikola
4. Riikka Pelkonen

Kytäjällä oltiin sijalla 314 ja Virolahdella 343. Alkaisiko sijoitus tänä vuonna kakkosella?

Merja

15

Re: Jukola 2012

Ja ilmoittuadun mukaan jukolan spekulointiin. Tosin haluisin mahdollisimman pitkän osuuden (7. OSUUS). Siinä riittää, että juoksee mukana kun ei toi suunnistus ole vahvuus laji. Tosin juoksuhan kulkee:P

16

Re: Jukola 2012

Morjens,

Pitkällisen harkinnan jälkeen Jukolan 1. ja 2. joukkueiden juoksujärjestykset on nyt päätetty - ainakin alustavasti. Ykkösjoukkue koki tänä vuonna melkoisen nuorennusleikkauksen, vaikkei valinnoissa ikärasismia tarvinnut harrastaakaan. Eli parhaalla mahdollisella jengillä haetaan jälleen kerran sitä loppusijaa 200 paremmalla puolella. Samaten kakkonen näyttää erittäin kovalta ja omaa realistiset mahdollisuudet jopa alle 400 sijoille. Nyt sitten spekuloimaan, eli kommentteja saapi antaa!

1. joukkue:
1. Niklas Colliander
2. Pietari Sorri
3. Juha Villa
4. Kimmo Vänni
5. Jari Lahtinen
6. Mikko Lampi
7. Sampo Keskinen

2. Joukkue:
1. Pasi Nieminen
2. Vesa Tähtinen
3. Heikki Pelkonen
4. Hannu Lahti
5. Esko Jussila
6. Henri Törmä
7. Niko Nättinen

3. joukkue julkaistaan myös lähipäivinä, kunhan Ari saa sen ensin kokoon.. Mutta sitä odotellessa, varaudu jo ankkuripätkään Sami.

Terveisin manageritiimi VT & JV

17

Re: Jukola 2012

Hyvältä vaikuttaa, ainakin näin päällisin puolin arvostellen. Hyvin ovat manageerit porukkaa jalkeille saaneet (jos ovat jokaiselta nimetyltä suostumuksen saaneet).

Etenkin kakkonen vaikuttaa vahvalta, toivottavasti emme joudu siitä parhaita enää luovuttamaan ykköselle ...

18

Re: Jukola 2012

Huh huh!
Jukolaporukka on kokenutta ja menee läpi kuin juna, mutta.... vähän käy sääliksi porukkaa. Ihan kuin suurella osalla olisi pykälää liian pitkä osuus. Ja parhaat vauhtivuodet valittuun osuuteen vuosia takana. Joukkueiden nuoret miehet laittakaa osuuksillanne töppöset rallattamaan ja "vanhat" käyttäkää kokemuksenne hyväksi, virheittä tasaisesti vaihtoon. Toivottavasti kolmoseen saadaan Sameja ja Konstia kasvamaan vauhtiveikoiksi tuleviin kakkosiin ja ykkösiin. J.

19

Re: Jukola 2012

Jukka Luukko wrote:

Toivottavasti kolmoseen saadaan Sameja ja Konstia kasvamaan vauhtiveikoiksi tuleviin kakkosiin ja ykkösiin. J.

Ei hätää! big_smile Huhujen mukaan mut on valittu kolmosjoukkueeseen. Siinä ei vauhtia ja vaaratilanteita puutu ainakaan kakkososuudella... Vauhtia se on hiljainenkin vauhti nimittäin. :hiipii:

20 (edited by JV 23-05-2012 20:15:25)

Re: Jukola 2012

Ja nyt on koossa myös se kolmonenkin. Elikkäs, Päijran kokoonpanot Valio-Jukolaan 2012:

1. joukkue:
1. Niklas Colliander
2. Pietari Sorri
3. Juha Villa
4. Kimmo Vänni
5. Jari Lahtinen
6. Mikko Lampi
7. Sampo Keskinen

2. Joukkue:
1. Pasi Nieminen
2. Vesa Tähtinen
3. Heikki Pelkonen
4. Hannu Lahti
5. Esko Jussila
6. Henri Törmä
7. Niko Nättinen

3. joukkue:
1. Mauri Piltt
2. Timo Maaranen
3. Asser Vuola
4. Pekka Valtonen
5. Ari Lahtinen
6. Ilpo Märkjärvi
7. Sami Tuominen

Varamiehistä ei hajua.. saa ilmoittautua smile

JV

21

Re: Jukola 2012

Moro!

Messissä ollaan ja tänään eka suunnistus. smile oli sen verran mukavaa, että taidankin kierrellä rasteja ennen Jukolaa ainakin parit. Helsinki city maratonillekin lähtee ilmoitus eli ylimääräisten kilojen karistaminen alkaa nyt. Otan jopa lenkkikamat huomenna Belgiaan Sampon fudisreissulle mukaan smile

Tosin toi mun suunnistus oli Venlan perässä juoksua ja reitinvalinnan sekä ennakoimisen opettamista. vielä kun itse edes niitä osaisi....

Ei vaan vapisi naapurin Tero, täältä tulee kuninkaallisen gakkosen aloittaja ledit päässä ja lasermiekka kädessä viivalle ryhdikkäänä.

Pasi

Re: Jukola 2012

JV wrote:

Varamiehistä ei hajua.. saa ilmoittautua smile

JV

Kokeile VMP:a tongue

Oikein hyvältä näyttää joukkueet!

-Ippe

23

Re: Jukola 2012

Suunnistukseen liittyyvää on tämäkin ...

Jokunen vuosi sitten pidettiin hisun SM-kisat Imatralla Rauhan sairaalan tiloissa, siellä oli PäijRakin hyvin edustettuna. Tämän jälkeen on kyseinen rakennuskompleksi saneerattu ja uudisrakennettu kylpylä-hiotelliksi Holiday Club Saimaa. Tämän kohteen kimpussa olen minäkin vuoden verran rakennesuunnittelua ollut tekemässä, ja nythän se alkaa jo olla valmis. Viime syksynä oli avajaistilaisuus, ja olen siellä senkin jälkeen käynyt pulikoimassa. Lämmintä oli vesi!

Muutaman viikon päästä siis suunnistetaan Vantaan Hakunilassa. Kun sinne kehäkolmoselta kurvataan, niin horisontissa kangastelee nostokurkien ylväitä profiileja. Ne taas ovat tämänvuotinen excuseni tälle kuntotasolleni. Kurjet nimittäin seisovat lämpövoimalatyömaalla, joka nyt on kiivasta tahtia nousemassa, eikä sekään ilman rakennesuunnitelmia tapahdu. Jukolan menoliikenteen aikoihin juuri on valmistumassa kahden viikon yhtäjaksoinen liukuvalu, joten betoniautoja saattaa olla vielä liikenteessä mukana.

Sopu sijaa antaa!

24

Re: Jukola 2012

Moro!

Mulla onkin tullut eilen vahingossa uusi koodinimi smile Ei vaan, kyllä Eki osaa lujat ja pätevät suunnitelmat tehdä. Kannattaa muistaa, nimimerkki omakohtaista kokemusta, pirtti vieläkin pystyssä.

Ihan tässä jalat meinaa ruopia jo lähtökiihdytyksen huumassa ja pakko mennä kentälle vetämään vetoja, että pystyy ratkaisemaan pelin jo K:lle mennessä tai viimeistään ykkösrastia lähestyessä eli mikään ei pojat muutu!

Nyt ei kuitenkaan ressata, vaan keskitytään heittämään jalkaa toisen eteen, kyllä ne rastit sieltä vastaan tulee. 8 vuotta siitä näköjään vierähti edellisestä aloituksesta Jämillä. Vieläkin muistaa kuin eilisen päivän tulon sieltä suolta loppukankaalle, jolloin jalat kramppailivat niin vallan villisti... Niin se aika menee ja aika kultaa muistot. On muuten 22. perättäinen Jukola edessä ja JL:hän se silloin 1991 Kraateri Jukolaan mut ylipuhui.

Ei muuta kuin lenkille!

Nipa

Re: Jukola 2012

Tervehdys Jyväskylästä

Taas olisi yksi Jukola edessä ja joukkueetkin näyttävät ainakin paperilla hyviltä.
Ykköseltä voi odottaa alle 200 sijoitustoivetta, joka kylläkin vaatii hyvää suoritusta jokaiselta.

Onneksi Teräläiset on pitänyt meikäläisen varsin hyvin talven aikana treeneissä mukana ja erityisesti syksyllä tuli käytyä kovia lamppustartteja useita. Keväältäkin näytöt on jo annettu, jalka kulkee mukavasti ja pummit pysyneet ainakin vielä piilossa, joten ei muuta kuin kohti Sipoota!:cool:

Pietari Suuri

Re: Jukola 2012

Nyt kyllä pelottaa. Jaksaakohan vanha noin pitkää osuutta? Ja onkohan niin isoa akkua, että siitä riittää virtaa koko reissulle? Mutta odotatte sitten rauhassa.

27

Re: Jukola 2012

Hese, kyllä me nyt jaksetaan se 84 minuutin osuusaika oottaa. Juoksentelet neljäntoista kilsan osuudelle muutaman lisäkilsan reitinvalintamutkaa ja vetelet välillä reilun neljänsadan metrin nousun mäkivetoina  niin kun vanhasta muistista kahdeksan kertaa Päijänteen rannasta Kullasvuoren päälle niin 1.24 on kulunut ja vaihtopuomilla   voit jo huilata. J

28

Re: Jukola 2012

Kakkonen alkaa olla iskussa, nimittäin reenattu on todistettavasti!

Kolmisen viikkoa sitten kävin Lahdessa hölkkäilemässä, ja siellähän minut bongasi kolmososuuden viestinviejä Hege! Sain sen verran motivoivaa kannustusta, että jalat eivät sitä menoa kestäneet, ja toinen nilkka turposi käytännössä käyttökelvottomaksi. Tällä kokemuksella taitaa jo lepäily ja paikallaanolo olla sitä parasta harjoitusta, ja parin viikon huilin jälkeen uskaltauduin kokeilemaan maastoa eilen rakentajarasteilla. Ja kyllä se (nilkka, ei kunto) aika hyvin kesti, joten vielä ei aloiteta sitä peruutus/osuudenvaihtorumbaa (tosin paha sitä minun olisi aloittaakaan, kun jo nyt olen saanut helpoimman osuuden).

Maastosta eilen pois tullessani tuli (sateessa) vastaan tuttu rispaantuva hellepaita: aloittajamme Patehan se siinä, kautta aloittelemassa niinikään.

Joten, näköhavaintoja on ainakin kahdesta joukkuetoverista tältä kesältä!

29

Re: Jukola 2012

Moro,

joukkueruletti pyörii vielä näin viimehetkillä.. Niklas oli telonut itsensä eilen rasteilla, joten siitä johtuen jouduttiin tekemään isojakin muutoksia joukkueisiin. Nyt jo etukäteen kiitokset venymisestä kaikille joiden osuudet muuttuivat. Eritoten Ipelle 5km:n ylimääräisestä uhrautumisesta! smile

Päivitetyt joukkuejaot nähtävillä ilmoitustaululla.

JV

30 (edited by Ippe 13-07-2012 22:57:56)

Re: Jukola 2012

Olihan taas elämys.

Ja ennekuin ihan maanrakoon mut tulosluettelossa näkykvän keskeytyksen johdosta manaatte niin lukekaa viesti loppuun.

Lähtökohdat:
Viime vuonna 1 suunnistus suoritus(Lempäälän mestaruuskisa)
Solisluu murtuman jälkeen reissua on piisannut ja kotona aika mennyt vaipan vaihtoon.
Tänä vuonna 1 suunnistuksen tapainen harhailu metsässä kaksi viikkoa sitten, sen jälkeen kaksi viikkoa reissussa ja töitä on painettu keskimäärin 10h päivässä ilman lepopäiviä. Lauantai aamuna oli todellinen voittaja fiilis, kun aamupala ei uponnut. Olo oli kuin pitkään venyneen saunaillan jälkeen...
Tämän vuoden juoksulenkin tapaiset suoritukset voidaan laskea kahden käden sormin ja nyt puhutaan noin 45min hölkkäilyistä.
Kiekkoa olen käynyt pelaamassa kerran viikossa aina kun olen suomessa ollut(Koko kevään vaivannut nivusvamma ei haitannut luistelussa). 
Eli mieshän oli elämänsä vedossa...

Sotasuunnitelma:
Kolmeen tuntiin olisin ollut erittäin tyytyväinen. Pummeihin ei ollut varaa, mutta ei niin hitaalla vaudilla kuin kunto antaa myöden sellaisia pitäis tullakkaan.

Odotukset:
+3h kärsimysnäytelmä.

Toteutus:
Tasaisen varmaa suorittamista, pienehköjä virheitä pari. Polku toi suoraan rastille lähes poikkeuksetta! Puolivälin paikkeilla alkanut sade piristi, mutta loppua kohden hidasti, kun ei enään nastaritkaan meinannut pitää liejuisissa ylämäissä. Tankkaus onnistui hyvin. Totaalista väsähtämistä ei tullut missään vaiheessa. 3 ekalla juomapisteellä geelit naamaan ja vikalla joutui tyytymään järjestäjien tarjontaan. Maalisuoralla oli aikamoinen voittajafiilis hyvin menneen kisan jälkeen, mutta se haihtui nopeasti, kun maalileimaus kertoi emitin hyytyneen argh2: 10-15 minuutin värjöttely itkumuurin jonossa ei paljoa mieltä ylentänyt. Monelta kohtalotoverilta oli tarkastuslaput jääneet matkalle mutta minun ei! Ja katso, kaikki rastit paitsi mallasrasti oli kierretty, joten hyväksytty suoritus :ole: Aikaa meni noin 3h10min, kai ne sinne tuloksiin joskus päivittyy...

Loppuhuipennus:
Repunhan olin hilannut lähtö-alueelle ja sää-ennusteen mukaan(kello 05 su-aamu) sadetta piti tulla vasta klo 12-15. Tavaramäärän optimoinnissa sade varustus oli tietenkin jätetty ensimmäisenä kotiin. Repun sisällöstähän ei sitten tietenkään löytynyt mitään kuivaa. Sitä aina välillä pysähtyy miettimään, miksi tätä lajia harrastaa. Nyt se hetki, tuli kun kiskoin märkiä kalsareita jalkaan suihkun jälkeen. No olisihan ne kastuneet viimeistään matkalla autolle, koska vettä tuli kaatamalla koko matkan. Siinä sitten tarpoessa päätin palkita itseni kisamakkaralla ja mitä vielä SINAPPI oli loppu mad

No ensi vuonna taas uudestaan. Osuudet ei ainakaan pitene, mutta tuskin kuntokaan paranee big_smile

-Ippe

31 (edited by sk 17-06-2012 18:08:35)

Re: Jukola 2012

Vähän samoin fiiliksin liikkeellä kuin Ippe - paremminkin olisi voinut mennä. Vettä tuli niskaan tosin vasta saunapolulla. Suoritus oli suurinpiirtein sellainen mihin tällä kunto- ja taitotasolla tänään pystyi. Pieniä ja vähän isompiakin pummeja tuli kymmenkunta hmm. Helmenä yksi oikein onnistunut (not!) reitinvalinta lopun pitkällä välillä. Jalat kestivät vikan pellon ylitykseen, minkä jälkeen lopun mäet olivat aika tuskaisia. Pikkuisen parempana päivänä 26-alkuinen sijoitus olisi ollut ihan mahdollinen.

Opittua:
Ulkoilua pitäisi lisätä huomattavasti jos sitä haluaisi juosta täyspainoisesti näin pitkiä osuuksia, saa pyytää lenkille cool . Suuremmat ongelmat taitavat kuitenkin olla taitotasolla.. Saisikohan sille tehtyä jotain muutenkin kuin iltarasteilla päätä seinään hakaten..?

Re: Jukola 2012

sk wrote:

Opittua:
Ulkoilua pitäisi lisätä huomattavasti jos sitä haluaisi juosta täyspainoisesti näin pitkiä osuuksia, saa pyytää lenkille cool . Suuremmat ongelmat taitavat kuitenkin olla taitotasolla.. Saisikohan sille tehtyä jotain muutenkin kuin iltarasteilla päätä seinään hakaten..?

Suunnistustaito kirja auttoi ainakin minua aikoinaan ymmärtämään miten pitäisi suunnistaa. Maaranenkin siihen joskus tutustui, mutta en tiedä auttoiko tongue Mutta joo, saattoipa asiaan vaikuttaa myös silloinen tyttöystäväkin... Harjoitusmaastoilla on myös vaikutusta. Hyvä näkyvyyksisissä ja pohjaisissa maastoissa on huomattavasti helpompi lähteä kirjan oppeja reenaamaan käytännössä kuin puskissa missä pitää kokoajan katsoa mihin jalkansa laittaa...

-Ippe

33

Re: Jukola 2012

Moro!

Ippe on tosi sissi! Kaiken muun olisin tehnyt kyl samoin, paitsi sitä, että jättää repun ilman suojaa kisapaikalle...

Ei vaan kiitos kaikille, oli mukava juoksennella tutussa porukassa. Loppusija oli minusta hyvä.

Suunnistaan ei opi kuin suunnistamalla, se on fakta. Samoin se, että turha on vetää täysillä, jos ei pysy kartalla. Vauhdin oltava sellainen, että tietää missä menee! 27 rastia oli avauksessa, jos jokaista pikkasen hapuilee ja pysähtelee, niin 15 sekkaa hukkuu helposti ja niin loppuajasta on 7 min pummia...

Sk, mene seuraaville iltarasteille ja kävele tai hölkkää rata läpi. Älä lue karttaa niin, että tässä on oja ja tässä on kivi, ja tässä on kumpare ja rasti on tässä. Vaan lue niin, että ensin tulee oja, jonka jälkeen menen kiven kautta kumpareelle, jonka takana rasti. Eli luet sitä väliä ennakoiden. Näin pystyt seuraamaan koko ajan tilannetta.

Ehkä tässä itsekin oppii toivottavasti vanhoilla päivillä suunnistamaan.

Ei vaan, täysi höyry kohti Halikkoa ja ensi vuoden Jämsää!

Pasi

Re: Jukola 2012

Hyvä kertomus Ippe. Mahtava suoritus. Juuri tällaisten tarinoiden (kunhan ne ei osu omalle kohdalle) takia meikä suunnistaa tongue

Ja Sampolle: toistoja, toistoja. voihan siellä metsässä samoilla ihan omaksi ilokseen ja miettiä kartan ja maaston välisiä yhteyksiä, mutta mun mielestä se on kivempi tehdä jollain valmiilla radalla...eli iltarasteilla tai kisoissa. ja noihin molempiin voi lähteä myös oppimistarkoituksella.

karttamerkit haltuun, kartanluku haltuun, välineet haltuun, tee aina suunnitelma, toteuta se. ja tämä kaikki sellaisella vauhdilla, että se onnistuu.

virheitä EI saa tehdä. ei voi juosta ennen kuin osaa kävellä :hiipii:

*************************'
Sitten omaan osuuteen...

Vuonna -93 taisin juosta edellisen kerran II-joukkueessa. Nyt aikataulusyyt pakottivat mut ottamaan ensimmäisen tai toisen osuuden. Kuntoilun vähyys määritti sitten joukkueen.

Alussa oli tarjolla todellista nautiskelua ensimmäinen kilometri, kun miestä lappasi ohi vasemmalta ja oikealta. Oli kyllä melkoinen helpotus kun pääsi K:lle ja sai kävellä siellä tiheikössä. Rastille menin hissukseen.

Ensimmäinen virhe tuli hmmm.. (ei ole karttaa tässä) ehkä kutosella. Mäenpäällä helppo rasti, näin kyllä kun mun edestä tyypit kääntyivät sinne, mutta olin mielestäni oikeammassa kuin he. Tappiota n. 45 sekkaa.

Toinen virhe tuli paluumatkalla, pitkällä välillä. Siitä lähdetään, että pitkän välin päässä on hajonta. No jengi juoksi koko välin varmaankin yhtä uraa ja n. 200 metriä ennen rastia alkoi se seisoskelu ja ihmettely. Meitä oli siinä varmaan n. 30 typpiä, mutta taaskaan kukaan ei ollu samaa mieltä mun kanssa. hmm Nyt en uskaltanu lähteä porukasta, ja leivoin tähän sellaisen pulskan minuutin virheen...ehkä jopa 1,5 minuuttia.

Kolmas ja viimeinen virhe tuli aivan lopussa, olisko ollu toiseksi viimeinen. En ymmärtänyt karttaa ja hain jyrkänettä liian alhaalta. Tappiota 1 minuutti.

Eli vaikka aluksi tuntui, että homma meni ihan hyvin, niin kyllähän noistakin taas kertyy. Kaksi ensimmäistä virhettä pitäisi saada pois. Viimeinen virhe on sellainen mitä vaan joskus tulee, kun ei kapasiteetti yläkerrassa riitä. argh2:

Mutta kivaa oli. Kiitos kaikille.

35

Re: Jukola 2012

Moro,

pikkuhiljaa alkaa toipumaan pitkän yön rasituksista että jaksaa raapustellakin jotain.. Oli ihan fyysinen rata joo, vauhti varmaan suht optimi kunnon suhteen kun väsy iski vasta pururadan loppulenkin mäissä - kävelyksi meni.

Virheitäkin tuli, sellasia pieniä pysähdyksiä ja haparointeja. Nuo kun saisi tosiaan karsittua niin on se varmaan aivan vähintään sen 5min loppuajasta pois. Lisäksi yksi isompi 3-4min samaistusvirhe, joka kyl jäi harmittamaan. Siinä kartan itäreunan juomarastin jälkeisellä välillä 14. rastille mennessä luukutettiin uraa vanhalla niityllä ja eihän siinä suuntaa tule taikka edes pysty tarkasti seuraamaan. Pieni ajautuminen vasemmalle ja ison poikittaisen ojan Y-haaran väärältä puolelta yli väärään mäkeen. Kaikki täsmäs kuviorajoja myöten, tuloksena sivusuunnassa 300m harhautuminen vasemmalle ja siihen ihmettelyt päälle. Maksoi ehkäpä 20 sijaa. Muuten kaikenkaikkiaan kelpo suoritus. Aika paljon sai mennä yksinkin ettei ollut pelkkää letkajuoksua - hyvä asia siis.

Maasto oli upeeta, ei ihan niin pienipiirteistä kuin odotti. Kummasti ne urat aina jukolassa vetää mäkien välisille soille juoksemaan, vaikka vieressä ylhäällä olis tarjolla kovaa avokalliopohjaakin. Vauhtiin ei ehkä vaikuta mutta rasitukseen kyllä.

Tästä eteenpäin en ole juurikaan suunnistuskalenteria miettinyt, multisporttia ja rogainingia on varmaan kesällä ohjelmassa ja ehkäpä maastomaratoonia Nuuksiossa syksymmällä jos oikein innostuu. Halikkoon sitten tottakai.

Kiitokset seurasta ja valmiiksi pystytetyistä teltoista cool (Oletan että ne on jo purettukin..) tongue

JV

36

Re: Jukola 2012

Moro

Toinen jukola käytynä ja taas metsästä päästiin kaikki rastit löydettynä pois...
Tosin suunnistus oli yhtä virheiden sumaa, varsinkin radan alku osuudella, ja yllätyksenä siinä vaiheessa ei vielä juoksukaan kulkenut odotetulla tavalla. Virheitä ei siis voi pelkästään vauhdin piikkiin laittaa..

Loppua kohden rastien löytyminen helpottui ja juoksukin kulki rennosti, tosin pientä hapuilua kyllä oli joka rastilla. Aika paljon pääsi etenemään yksinään eikä hirveen suuria letkoja ollut kuin radan loppu osuuksilla.

Ensi vuonna sitten edessä lähes kotimaastot Jämsässä, sitä ennen pitää ruveta suunnistamaan enemmän ja keskittymään kartan lukemiseen paremmin. Uskon että ankkuri osuuden ajasta saa helposti puolikin tuntia pois, kun suunnistus taito paranee...

Kivaa oli ja kiitoksia vaan kaikille, ensi vuotta odotellessa...

Sami

37

Re: Jukola 2012

Moikka!

Onneksi en ole ainoa, joka pummasi noita ihan viimeisiä rasteja. En tiedä oliko Veskulla sama jyrkänne kuin minulla, mutta legendaarinen virhe tuli taas tehtyä, josta taisin jo ennen suoritusta teltalla naureskella ja vieläpä samasta syystä kuin Lapualla aikanaan (laskettelurinteen päälle kavuttua tultiin tietä pitkin hiukan alaspäin ja 40 metrin päässä tien mutkasta rasti ja eihän sinne osannut mitenkään). Vajaa 2 min tuli pyörittyä nyt, mutta toisaalta paikkakin oli sellainen, että suurempaa pummia siinä ei pysty tekemään, koska hiihtoladun mutka oli mäen päällä smile Eli juoksin aivot pihalle taas kerran, mutta onneksi en aikasemmin....

Toinen pummi tuli juuri ennen viimeistä peltoa siellä mäen päällä. Oli kivi vihreällä viivoituksella, periaatteessa paikassa, josta ei saanut itseä kiinni. Ja kun ei kasetti pysynyt kasassa kenttäkuulutusten hehkuttaessa MS Parman vaihtoon tuloa vissiin sijalla 14, niin minkäs teet. Ja voitte arvata, että siellä oli sitten äijää pyörimässä, vajaa minuutti siinä saattoi mennä pienen koukun juoksemisessa.

Mutta superhauskaa oli. Tosiaan uusi asenne iltarasteille, ei tarvitse lyödä paaluaikaa, vaan kandee keskittyä hölkkäilemään. Yleensä loppuaika on paljon parempi ja ainakin fiilis tuhat kertaa parempi. Rastilta suunnitelma ja sitten vain matkaan ja keskittyy siihen, että ei pysähdy kertaakaan rastiväleillä, sitten kun se onnistuu, niin ei muuta kuin hiljalleen vauhtia mukaan toimintaan. Ei se sen vaikeampaa ole....

Ensi vuonna lyödään sitten kovaa ja tällä kertaa varaan jo nyt 2-joukkueen aloituksen. Lupaan olla sen paikan edellyttämässä kunnossa. Samilla on kotikenttä etu eli eiköhän ensi vuonna 1-joukkueessa vetelekin sitten nuoret ja komeat urhot. Me enää vain komeat vedetään sitten 2-jengissä....

Kuulin jopa huhuja, että Virkin vellokset ja Koistinenkin uhosivat eilen oikein kunnolla tekevänsä come backia.... Taivas varjele, mitä pummeja sieltä ollaan taas tulossa rakentamaan smile Sori pojat, oli ihan pakko antaa motivointipiikkiä.

Ja villit Jukola datat paljastivat, että muuan Mika Kalliovirtakin paukutti eilen ankkuriosuuden aikaan 2.01....

Terveisin,

2-joukkueen aloittaja Pasi, anteeksi tarkoitin Kari Köli Rautiainen Varamiespalvelusta - töttöröö, mikä rooli tänään....

P.S. Oikein hyvää JUSSIA kaikille ja varoitus, olen maisemissa eli ei niissä puskissa rymistele hirvi, vaan se on vain Pasi reenaamassa...

38

Re: Jukola 2012

Pasi wrote:

Ja villit Jukola datat paljastivat, että muuan Mika Kalliovirtakin paukutti eilen ankkuriosuuden aikaan 2.01....

Kiitti, Nipa, vinkistä. Tosin joukkueen ajoista päätellen Mika oli lähtenyt yhteislähdössä. Oli varmaan saanut sieltä hyvän peesin, aamun yhteislähdössähän tunnetusti lähtevät ne kovimmat jengit.

Terveisiä Elben rannalta!

Re: Jukola 2012

Ovat näköjään saaneet arvottua mulle ajankin tuloksiin. Ilmeisesti kuulin kellon ajan väärin itkumuurijonossa, kun on noinkin paljon parempi aika kuin kuvittelin cool

Meikäläisenkin saattaa Padasjoella bongata Jussina, mutta mistään puskista ei kannata etsiä tongue

Kellähän on mun jukolakartta voisin sen tulla noutamaan?

-Ippe

Re: Jukola 2012

öö, saattaa olla mulla, en oo varma, mutta soittele niin tarkistan.