Re: Kevätkausi 2006

Kevät tekee tuloaan, ja lumetkin saavat kohta kyytiä. Ensimmäisiin suunnistuskisoihin on aikaa enää vajaa kolme viikkoa (voipi olla, että maasto ei aivan lumeton ole ainakaan Billnäsin pikamatkoilla huhtikuun ekapäivänä ...). Mutta kyllä se siitä!

Korttelikisoja ei taida Hämeenlinnassa olla nytkään, mutta Leppävaarassa kyllä on, Laaksolahden Urheilupuistossa sunnuntaina 02.04.2006 kisaillaan Espoon kevätkirmaus. Viimekeväiseen tapaan tapahtuma on kolmiosuuksinen kortteliviesti. Löytyykö halukkaita lähtijöitä? Tällä kertaa ei sentään juosta aivan VVi:n kotipihalla, joten kotikisan aiheuttamia paineita ei pitäisi olla.

2

Re: Kevätkausi 2006

Moi

Kuuleman mukaa Bilnäsissä on lunta sen verran, että järjestäjät harkitsevat skaban siirtämistä pääsiäiselle. Ilmeisesti viikon päästä tehdään päätöksiä asian suhteen...

Kevätkirmauksesta en ole välttämättä ihan kauhian kiinnostunut, mutta voihan sitä tietty harkita. Jokatapauksessa kausi alkaa viimeistään 7.4. Sandis-pikassa ja sarja on H21A, eli sprintti (b-sarjassa juostaan pika, eikäkun siis tietenkin keskimatka tongue ). Ja saman viikonlopun sunnuntaina on lynxin kisat harkinnassa.

- JV -

3

Re: Kevätkausi 2006

Moro!

Pitäisköhän tässä innostua ja lähtee Sandikseen rinttaileen tai ehkä kuitenkin keskikehon rakentajalle sopii parhaiten keskimatka....

Nipa

Re: Kevätkausi 2006

mors,

kaikki innokkaat nyt nopeesti kehiin, ja korkkaamaan se mahtava keväinen suunnistusfiilis... cool:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

*

5

Re: Kevätkausi 2006

Pate wrote:

Pitäisköhän tässä innostua ja lähtee Sandikseen rinttaileen tai ehkä kuitenkin keskikehon rakentajalle sopii parhaiten keskimatka....

No tottakai rinttiin, koska eikös sullakin se tähtäin ole kesäkuun alun SM-sprintissä Tuusulassa. Näin ainakin muistan joskus kuulleeni. Hyvä reeni kato sitä ajatellen... cool

mr. * wrote:

kaikki innokkaat nyt nopeesti kehiin, ja korkkaamaan se mahtava keväinen suunnistusfiilis... cool:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

Jotenkin mulle tulee noista cool-hymiöistä mieleen rantapallot, en kyllä millään keksi että miten..
http://www.planet-smilies.de/huepfen/huepfen_032.gif

- JV -

6

Re: Kevätkausi 2006

Moi,

Tarvinee harkita tuota Sandista, vaikka onhan sielä tullut käytyä jo monena vuonna peräkkäin.

Mutta alla hikan listaa kisoista joihin saataan lähteäkin:
2.4.2006 Kevätkirmaus (korttelliviesti)
7.4.2006 Sandis H40 sarja - ainakin täytyy kokeilla
9.4.2006 Kevätkarkelot, jos lumet lähtee
23.4.2006 Länsiväyläjuoksu
26.4.2006 Essun kisa
7.5.2006 FinnSpring viesti saadaanko H35 joukkue näyttäisi olevan samat radat kuin H17AL - ainakin matkat?

t. Vesa

7

Re: Kevätkausi 2006

Moro!

Joo, tuusulaan keskitytään jo täysillä ja siksi jalat on jo nostettu kohti kattoa siellä sohvalla maatessa. Tuota 10 minuutin pyrähdystä varten ei näet enää uskalla edes lenkillä käydä, jottei iske iso jumi päälle lol

Smicer

8

Re: Kevätkausi 2006

Kuulin huhua, että kevätkirmauksen kuntosarjaan tulee Karkki-rastista ihan sairaan kova iskujoukko. Eli ei mitään paineita VVi, Vergie ja Eki, mutta niille ei sitten hävitä. wink

- JV -

9

Re: Kevätkausi 2006

Moi,

Huomasin että kisan kovimpaan sarjaan (ainkin joukkuemäärällä mitaten) on tulossa Karkki-Rastiltakin joukkue.

No katotaan kuka me saadaan kolmanneksi, sillä Veikko ei ole lähdössä.

Joko Juha löit vetoa meidän puolesta?

t. Vesa

10

Re: Kevätkausi 2006

Vesa wrote:

Joko Juha löit vetoa meidän puolesta?

No ei tässä vielä mitään vetoja voi lyödä, kun ei tiedä kertoimia. Nehän riippuu siitä että mimmosen vahvistuksen te hommaatte veikon tilalle hmm

- JV -

11 (edited by Eki 02-04-2006 18:47:02)

Re: Kevätkausi 2006

Suunnistuksen kesäkautta availlaan parhaillaan. Espoon Kevätkirmaus juostiin sunnuntaina 02.04.06. Kyseessä on kolmiosuuksinen korttelisuunnistusviesti. Päijät-Rasti oli mukana vakiintuneen tavan mukaan kuntosarjassa, joka olikin tapahtuman ehdottomasti suurin sarja, ilmoittautuneita joukkueita 30. Vergie tuntee olonsa vielä hieman keskenkuntoiseksi, mutta suunnistusalueen sisäisellä yhteistoiminnalla iskukykyinen joukkue saatiin kirmausta ravaamaan.

Kalenterin mukaan nyt on kevät, ja käyhän se ilmi tapahtuman nimestäkin, mutta luonto on nyt ehkä hieman jälkijunassa innokkaisiin suunnistajiin nähden. Espoon Lähderannassa toki kadut ja jalkakäytävät ovat paljaina, mutta maasto on kauttaaltaan lumikerroksen peittämä, edes pieniä pälviä ei metsässä vielä ole. Kisassa kaikki rastit sijaitsivat maastossa lukuunottamatta alikulkutunneliin laitettua rastia. Aamupäivä oli mukavasti pikkupakkasella, ja kisa oli todella siisti. Yhtään kurapassia ei matkalle sattunut, ja lumi piti nappikset niin puhtaina, että niitä ei juuri pestä tarvinnut kisan jälkeenkään.

Kuntosarjan lähtöviitoituksella Vesa otti komeasti piikkipaikan. Ykköselle olikin matkaa reilut puolitoista kilometriä, kyllä siinä verkkaisempikin diesel ehti lämmetä. Kisan viimeinen reilu puolikilometrinen oli kaikinpuolin vaativaa, ja siinäkin vielä eroja syntyi. Ensimmäisessä vaihdossa oltiin sijalla 7, mutta vain vajaat puolitoista minuuttia kärjestä. Kakkososuuden alku meni mukavasti, muutama kilpakumppani eteni suunnilleen samaa vauhtia. Lopun lumisella harjuosuudella alkoi nastari jo painaa, ja epäröinti reitinvalinnassa toi mukanaan turhaa lumihangessa kahlailua. Tällä viimeisellä vajaan kilometrin osuudella jäin lähes kaksi minuuttia edellä menneestä, lopulta sarjan voittaneestakin joukkuesta HS-2. Vesan ajasta jäin kolmisen minuuttia, suunnistuksellista suhmurointia ajassa on minuutin verran. Toisessa vaihdossa oli keulilla Karkki-Rasti, PäijRa sijalla 4, vajaat 4 minuuttia perässä. Vuokra-ankkurimme Ari oli hieman vatsavaivainen, mutta maaliin päästiin puhtaasti, ja ihan mukavasti sijalla 5. KaRaa saatiin kiinni, mutta ei kokonaan. Edellä he pysyivät saaden sijakseen 4. Voittajalle hävisimme n. 17 minuuttia.

Nyt on kausi avattu ja ensimmäiset kisakahvit nautittu. Kisamakkara saa vielä odottaa matalampia kinoksia!

eki

12

Re: Kevätkausi 2006

Vesa wrote:

Joko Juha löit vetoa meidän puolesta?

Eki wrote:

KaRaa saatiin kiinni, mutta ei kokonaan. Edellä he pysyivät saaden sijakseen 4.

Joo-o, onneks en lyöny mitään vetoja..

- JV -

PS: Loistavaa kerrontaa taas, Eki :kumarran:

13

Re: Kevätkausi 2006

Haa!

Nyt on kausi sitten taas avattu, jälleen kerran Santahaminassa. lunta oli tänä vuonna vähän totuttua enempi, ja näin alkupään lähtijänä saikin tehdä ihan omia polkuja umpihankeen. Matka oli sprintti, reilut 3km ja aikaa meni semmoset vajaat 20min. Sijoitus 32/53. Ei nyt ihan nappi suoritus, mutta saa kelvata näin ekaksi kisaksi. Kärki meni kovaa, mutta eiköhän tässä kun kausi pääsee kunnolla käyntiin niin pitkillä matkoilla ehtii saada diisselin jauhaan ja tuloksetkin paranee. Tätä kisaa varten kun ei yhtään vielä herkistelty, mm. keskiviikkona reilu 2 tunnin juoksulenkki.

Muita päralaisia oli myös mukana, VVi veti mallikkaasti nelikymppisissä ja Pate betonissa, tosin tuloksissa näköjään hylsy, mitä ihmettä?

- JV -

PS: Skannailen kartan tänne nähtäväksi kohtpuoliin..

14

Re: Kevätkausi 2006

..ja tässä se kartta sit on (klikkaa isommaksi):

http://www.paijat-rasti.net/kuvat/2006/kartat/sandis06_small.jpg

- JV -

15

Re: Kevätkausi 2006

No mutta!

Nyt vasta huomasin, että jos ei PäRalle tullut paljoakaan menestystä niin Ala-Porasan pirkoille sitäkin enemmän: H65 tulokset. Onnee vaan Zeiel ja Markku! :klap:

Tais olla pojilla sukset piilossa ekan puun takana...?

- JV -

16

Re: Kevätkausi 2006

smile  Komeasti aloittivat Pirkat kesäsuunnistuskaudenkin, se pitää myöntää!  smile

Re: Kevätkausi 2006

Moi,

Viikonlopun jälkeen tuntuu olo tosi raihnaiselta - se ei tosin johdu perjantaisesta suunnistuksesta vaan lauantain sählyturnauksesta. Sillä nyt on kaikki mahdolliset lihakset kipeinä, aina jalkapohjia myöten!!
Mutta itse kisaan:Lähdin kisan toisena, joten melkoista lumessa rämpimistä tuo tosiaan oli - mutta ei sillä selitetä kuin korkeintaan kaksi minuuttia. kyllä virheitä tuli ihan kamalasti heti ykkösellä 1 min, ja siitä eteen päin lähes poikkeuksetta joka rastilla pienempi tai suurempi pyörähdys. Isoin tuli kuitenkin rastilla 9 n.2,5 min,  ja kaikiaan n. 6min joten ei siinä 4.5 km radalla juurikaan mitään enää ole tehtävissä.
Positiivisin puoli linee se, että huomaa kyllä tuossa H40 sarjassa olevansa ihan kohtuulisen hyvässä juoksukunnossa, tosin sehän ei tarkoita mitään yleisen sarjan kavereihin verrattuna. smile

t. Vesa

18 (edited by JV 12-04-2006 19:55:49)

Re: Kevätkausi 2006

vvirkki wrote:

Lähdin kisan toisena, joten melkoista lumessa rämpimistä tuo tosiaan oli - mutta ei sillä selitetä kuin korkeintaan kaksi minuuttia.

Joo, mäkin tuossa arvelisin, että ainakin 20s/km tuli 'uranavaajana' annettua tasoitusta loppupään lähtijöille. Eli tekee mun matkalla sen minuutin.

Mitäs kisoja seuraavaksi? Mä aattelin käydä ainakin OK Raseborgin skabat 23.4. , Essun kevätkansalliset (iltapika) 26.4. ja tietty Finspring henk.koht. + viesti jos saadaan joukkue/mahtuu mukaan. Vapun tienoon vkonloppu on vielä auki, mutta kyllähän siihenkin jotkut skabat mahtuis. Niin, ja kaikissa sarja H21A. cool

- JV -

EDIT: viimehetken viilausta kisalistaan...

19

Re: Kevätkausi 2006

FinnSpringiin ilmoittautuminen loppuu ensi keskiviikkona, joten nyt pitää etenkin viestimiehistöjen kannalta ilmoitella aikeistaan.

Minä en pääse sunnuntaina viestiin, lauantain kisaa kyllä olen tulossa. Karkkilan Tappara lienee ainakin valmis viestiinkin, jos vain joukkueellinen porukkaa löytyy. Toivottavasti sentään edustus saadaan!

20

Re: Kevätkausi 2006

Moi,

Ja mä en ole tulossa kun viestiin. Lupasin hiukan kysellä josko saatais porukka H35 sarjaan viestissä ja * "lupasi" ainakin, joten HESE ja KOISTA herätys!!!!!

Finnspring kisahan on viikko Vapun jälkeen Keravalla, joten ei tuo matka Padasjoeltakaan hirveä ole.
Kyllä 2 juokkuetta viestiin on tavoite ja jopa realistinen.:cool:
Pate ei näemmä ainakaa ole käytettävissä, miten Vänni, Ippe, ja Jyväskylän pojat?

Re: Kevätkausi 2006

olen käytettävissä viestiin (h35).

22 (edited by JV 20-04-2006 19:57:48)

Re: Kevätkausi 2006

Moi

Näkyy olevan finspringissä samat alustavat osuuspituudet H35 ja H17AL sarjoissa, ehkäpä jopa samat radat!?

Eli jos tosiaan saatais joukkue myös yleiseen, niin sittehän päästäis kisaamaan junnut vs. ikämiehet kun se kerran tuntuu olevan päivän sana :kysymys:

- JV -

Re: Kevätkausi 2006

Joo Finspringissä vois olla sopiva kauden avaus. Kevään kunnossa ei kyllä ole mitään uhoomista edellisvuosista poiketen sad Täytyypä kysellä tuota vahvistusta kolmanneksi niin päästää kyykyttämään vanhuksia lol

Ippe

24 (edited by JV 23-04-2006 20:45:57)

Re: Kevätkausi 2006

Tänään oli vuorossa kauden eka pitkänmatkan kisa OK Raseborgin kansallisissa ja plörinäksi meni. Juoksu tukkoista, tosin ei mitään sippaamista mutta herkkyys ja tsemppi puuttu kokonaan. Suunnistus tökki kakkosrastista lähtien ja tuli niin suunnassapysymis-, rastinotto- ynnä muita virheitä. Yhdelläkin rastilla olin menossa ihan suoraan oikealla rastille, mutta en uskonut että se on mun ja vedin ohi koodia tarkastamatta. No se oli tosiaankin mun rasti hmm Enpä taida edes viittiä skannata karttaa näytille näistä kisoista..

Toivotaan että keskiviikkona kulkee paremmin, kun on vuorossa kauden eka keskimatkan kisa Essun kevätkansallisissa. Tämänpäiväisestä viisastuneena taidan jättää hetkeksi rauhaan A-sarjat ja alan hakee vauhtia AL-sarjoista. Toivotaan että sitten viimeistään Jukolaan mennessä kunto ja rastit alkaa löytyä.

- JV -

PS: Ippe, mitään tietoo Vännistä ja finspring-viestistä?

25

Re: Kevätkausi 2006

Espoon kevätkansallinen 26.4.

Kauden eka keskimatkan kisa. Aiemmat sandiksen sprintti ja raaseporin pitkä matka ei menneet kovin kaksisesti, joten odotukset oli korkealla tähän kisaan. No, suoritus olikin ehkä näistä kolmesta kisasta paras. Juoksu on edelleen tosi tukkoista, mutta tällä kertaa virheet jäi noin 1,5 minuuttiin. Kolmosvälillä 45s pummi rastinotossa ja 11 välillä toiset 45s kun haksahdin poluissa.

Lohdutonta tosin on että vaikka laskee pummit pois sijaluku ei olisi parantunut kuin 4 sijaa, nyt se oli 45/61. Eli todistettavasti juoksukunto on mulla tällä hetkellä melko huono. Puolen minuutin parannuksella kilometriaikaan oltaisiinkin jo oltu ihan tyydyttävillä sijoilla puolenvälin paikkeilla. Mutta kunhan tässä keretyään kunnolla alkaa herkistellä, niin ehkäpä se kuntopiikki sieltä jostain taas löytyy Jukolaan mennessä.

Kartta oli hieno, tarkka. Radat oli hyvät ja vaativat, eli pointsit niistä järjestäjille. Ainoana miinuksena saa taas keran purnata näistä minuutin lähtöväleistä. Sprinttiin ne ehkä käy, mutta kyllä tämä keskimatka on jo siinä ja siinä. Nytkin 11-12 välillä mut ohitti neljän kaverin juna, eli kovakuntoisille kyllä löytyi apuja tässä kisassa... Tokihan mullakin olis ollu mahdollisuus peesata kun D. Hubmann ohitti mut kakkosen jälkeen, mutta päätin tehdä oman reitinvalinnan (ei löytynyt luottoo kaverin suunnistustaitoihin ) tongue

Alla kartta, klikkaamalla sen saa suuremmaksi (koko vajaat mega, sorry)

http://www.paijat-rasti.net/kuvat/2006/kartat/karhusuo_small.jpg

- JV -

PS: Tänä vuonna ei sitten Finspringissä PäijRalta oo yleisessä joukkuetta, takana ovat ne ajat kun siellä juostiin kolmella, vai oliko kerran jopa neljällä joukkueella sad

26

Re: Kevätkausi 2006

Moro!

Jaahas, se on tiomila viikonlopou ja kaikki seuraa tietty netistä ko. tapahtumaa. harmi, että pärä ei ole mukana smile

Ei vaan, kovaa on peli vehkalahdellakin. Jape ei mahtunut ykköseen juoksemaan.... Harva meistä sentään keulassa on Jukolasta tullut. Motukkakin on varmaan kohdillaan, kun vaihtoi seuraa....

NIpa

Re: Kevätkausi 2006

pate wrote:

Moro!

Jaahas, se on tiomila viikonlopou ja kaikki seuraa tietty netistä ko. tapahtumaa. harmi, että pärä ei ole mukana smile

Ei vaan, kovaa on peli vehkalahdellakin. Jape ei mahtunut ykköseen juoksemaan.... Harva meistä sentään keulassa on Jukolasta tullut. Motukkakin on varmaan kohdillaan, kun vaihtoi seuraa....

NIpa

sillähän voi olla vaikka joku 'laskettelu'vamma... lol

28

Re: Kevätkausi 2006

Moro

Oliks se sunnuntain viestirata noin rankka? Kuva big_smile

(Joo, tiedän.. tää olis kuulunut paremmin tuonne kaikkea hauskaa netistä-ketjuun) lol

Näkyy olevan kuva jos toinenkin finspringistä tuolla Antin sivuilla ja on siellä muitakin päralaisia VVi:n lisäksi saatu kuviin.

- JV -

29

Re: Kevätkausi 2006

moi,

Ei toi päänpainaminen alas tuolla rankkuudesta ehkä johtunut, vaan täydellisestä fiaskosta suunnistuksen suhteen!! cool Tosin keli oli melkoisen kuuma ja tuo nouseva pöly teki mulle ainakin melkoisen kuivan tunteen suuhun.:P

Eli ykösellä jo iso virhe, sen jalkeen yksin aina 6-7 välille, jossa vasta näin oman sarjalaisia, ja kun ei noikaan ihan puhtaasti menneet, niin ei kyllä voi oikeen mitään odottaakaan.

t. Vesa

30

Re: Kevätkausi 2006

moro

on tää sitten hankala käyttää tätä keskustelupalstaa.......... tai ainakin viestien ja käyttäjien määristä voi sellaista päätellä.... itse perustan kohta kilpailevan palstan entisellä systeemillä....

Re: Kevätkausi 2006

pate wrote:

moro

on tää sitten hankala käyttää tätä keskustelupalstaa.......... tai ainakin viestien ja käyttäjien määristä voi sellaista päätellä.... itse perustan kohta kilpailevan palstan entisellä systeemillä....

bs!

32

Re: Kevätkausi 2006

moro

mitä tarkoittaa bs smile onko se ampiaisen pörinää, missä keskustelu?

33

Re: Kevätkausi 2006

MISSÄS ON UUDET SUUNNISTUSPAIDAT....

Re: Kevätkausi 2006

pate wrote:

moro

mitä tarkoittaa bs smile onko se ampiaisen pörinää, missä keskustelu?

'keskustelu' on varmaan siellä uudella foorumilla! tongue

bs=on rumasana

paidoista ei mitään hajuu... roll

35

Re: Kevätkausi 2006

pate wrote:

.... itse perustan kohta kilpailevan palstan entisellä systeemillä....

No tää olis kyllä hauska nähä wink Go for it!

pate wrote:

mitä tarkoittaa bs onko se ampiaisen pörinää, missä keskustelu?

Mulle noista kirjaimista tulee ainakin mieleen Britney Spears smile

- JV -