1

(31 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Pitääkö järjestää katsastuskisa jotta saadaan ykkös- ja kakkosjoukkueet jyvitettyä? Tästähän tulee hieman mieleen ysärin parhaat ajat kun katsastettiin paikkoja (ja osuuksia) Jukolan ykkös- ja kakkosjoukkueisiin. Telhonjärvellä kerran hajotin kompassini tällaisessa katsastuksessa, ja kyyti oli kylmää. Sääli oli sairautta eikä armoa silloin tunnettu,

2

(31 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hyvä meille näin, on edelleen mielenkiintoa seurata talvikisojen tulosantia!
Talvesta puheenollen, en tiedä onko talvi saapunut tänne etelään, mutta hiihtokauden täällä on jo voinut aloittaa. Oittaalla on 600m lenkki lumetettua. Porukkaa on paljon suksilla, ja aikamoista ryyniä on lumi ainakin iltasella, mutta kuitenkin. Aika työlästä oli eteneminen ainakin kauden ensimmäisellä kerralla!

3

(31 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Pääsinpä minäkin tapaamaan Kassun tositoimissa jossakin oman alkupääni Jukolassa. Juoksutyyli oli pitkäaskelinen ja rento, varmaan juuri polulle ja tielle sovelias. Muutaman kohtaamisen pohjalta sanoen oikein miellyttävä ihminen, uusikin tuttavuus pääsi hyvin juttuun mukaan.

4

(31 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Kävin juoksemassa kauden päätteeksi viimeisen puolimaratonin. Hyvin meni, aika 1.49.37 mikä on cooperissa 2.310 vauhtia. Sen verran oli kesällä huonoa lenkkeilyn kanssa että en nyt täysmatkalle tohtinut lähteä. Ajatuksissa se toki vielä on, jospa taas ensi kaudella saisi niin hyvin pitkiä rauhallisia lenkkejä pohjalle että saattaisi luulla tuon rääkin kestävänsä.
Nyt on taas aika tehdä raikkaassa syksyntuoksuisessa ulkoilumaastossa helppoja lenkkejä, Leppävaaran ja Oittaan poluilla on paljon sauvakävelijöitä, hölkkäilijöitä, koiranulkoiluttajia ym seuraa niin että yksin ei siellä juuri tarvitse harrastaa. Pimeys tosin painaa päälle vielä hyvän aikaa, mutta kohtahan voi alkaa viritellä jouluvaloja ovipieliin!

5

(31 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Erikoispitkä syksyn keleillä on rankka reissu jo sinällään, ja viikontakainen maraton vielä lisänä ... kovan keikan veti HaHa! Minä en täysmaratonia tänä suvena kokeile, puolikkaita kyllä on jokunen ollut ja vielä yksi tulee. Selkä ei oikein hyvin kestä vieläkään suunnistusjuoksua, asvaltilla pehmeillä tossuilla menee mukavammin. Talven korttelirasteja oikeastaan tässä odottelen. Kovatehoinen sauvakävelykään ei oikein luonnista, mutta vapaan hiihto sentään aika mukavasti.

6

(31 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Seuratoiminta tosiaan on aaltoliikettä. Kyllä se nousuvaihekin sieltä tulee, kunhan pidetään toiminta hengissä siihen asti! Aika ajoin systeemin pitää uudistua ja vanhojen väistyä.

7

(31 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hienoa, herrat!
Laji kuin laji suunnistuksen saralla niin taitajia ja menestystä löytyy. Itse en ole fillarin kanssa oikein kunnolla maastossa käynyt aikoihin, mutta jonkin verran työmatkoja sentään ajellut, tänäänkin. Rakentajarasteilla olen suunnistamassakin käynyt hiljaksiin. Viime viikolla oli RIL:n mestaruuskisat joista tuli sentään voitto, tänään iltapäivällä olisisi sitten palkintokahvit tarjolla liiton toimistolla.

8

(17 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Se on hyvä uutinen, säilyy mukava mielenkiinto Venlojen seuraamiseen. Siis JRV?

9

(17 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hieman kyllä harmittaa tuo hylsy kun en tietä kuitenkaan ylittänyt väärästä kohtaa, mutta se pitää myöntää että kielletyksi merkityllä alueella viitisen metriä kuljin. Gezalle jäin nelisenkymmentä sekuntia (ei saanut kiinni vaikka lähti minuutin perään), mutta am-hopeaan aika olisi riittänyt.

Tosiaan, sprintissä pitää ehdottomasti koko ajan olla peukalo kartalla, muuten paikka katoaa. Rasteja tulee niin tiuhaan ja lähtösuunta muuttuu koko ajan. Nytkin minulla meni muutama väli "vanhalla muistilla" eli edellisellä välillä tehdyn alustavan reitinvalinnan pohjalta. En ehtinyt leimauksen jälkeen karttaa kääntää ja paikkaa hakea ollenkaan kun jo oltiin seuraavalla rastilla. Tuo tienylitysmokakin on suurelta osin sitä perua, rastin jälkeen tultiin niin pian tielle että minä vielä karttaa kääntelin ja viimeistä rastia siitä etsin enkä keskittynyt katselemaan ympäristöön.

10

(17 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Tulipa kokeiltua kaupunkisprinttiä. Kokemus oli sinänsä mainio, mutta mystinen hylsy on tuloksena, vaikka kaikki rastit oikein ovatkin, ja tarkistuslaite maalisa sanoi kaiken olevan ok. Ilmeisesti olen jossakin radalla jotakin laitonta tehnyt, en vain itse kyllä keksi mitään selkeää sääntöjenvastaista toimintaa. Kaupunkisprintissä tosin näitä konkeloita on. Ainoa kohta joka mieleen tulee on juuri ennen viimeistä rastia ollut tien ylitys, joka piti tehdä osoitetusta paikasta suojatien kohdalta. Ensin menin jonkun perässä tielle n. metrin verran, mutta huomasin suojatien reunoihin laitetut tolpat joiden völistä pitää mennä ja niinpä kiersin takaisin ja menin tien yli tolppien välistä. Ehkä siinä oli joku järkkäri joka kirjasi tielle astuneet, mene ja tiedä. Tarkkana pitää olla!

Oli todella nopeatempoista hommaa, ehdottomasti pitää rauhoittaa toinen käsi nin että karttaa ei tarvitse vaihtaa kädestä toiseen rastilla leimatessa. Nyt minulla oli emit samassa kädessä jossa pidän karttaa, ja kun rasteja oli 16 reilun kahden kilometrin matkalla, niin paikka oli aina hukassa rastilla käynnin jälkeen. Sprinttikartta on muutenkin hyvin vaativa luettava, ratapainatuskin maastoutuu värikkääseen pohjaan todella tehokkaasti.

11

(17 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hyvältähän tuo näyttää, etenkin kohta "Hese akkuriks"!

12

(17 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Suunnistuskausi avautui eilen, lunta ja jäätä Nurmijärven maastoissa oli vielä jonkun verran. Tuo Kirkkonummen sprintti on ainakin osittain asutusta, nastoillahan siellä ei saa rapistella. Uskoisin että liukasta nurmikkoa ja "valkoista pohjaa" kuitenkin myös löytyy, joten polkujuoksukengät saattaisi olla parempi vaihtoehto jalkineiksi kuin slicksipohjainen lenkkari.

13

(17 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hei!

Kesäkausi on taas alkamassa, sivakat ja lintulaudat on laitettu autotallin nurkkaan. Pitäisi ne nastarit vaan jostakin bongata. Olisi ehdottomasti hyvä jos joukkueen saisimme Jukolaan ja Venloihin.
Lukkari-Jukolan sivut on kyllä selaimeen merkattu. Matka Mynämäelle ei liian pitkä ole, oikeastaan ihan sopiva kun siinä voi yhden kahvitauon pitää hyvillä mielin.

Omasta tilanteestani ja maastossa suunnistamisesta en vielä osaa sanoa mitään. Korttelirasteja olen talvikauden kolannut kai kymmenkunta kertaa, ja hölkkäkausikin on kyllä jo käynnissä. Suunnistamassa en ole käynyt, aika paljon täälläkin lunta ja jäätä maastossa vielä on. Jos selkä suunnistamista kestää niin en pidä lainkaan mahdottomana Jukolaan osallistumista, tosin sotunumero jo rajoittaa osuudet niihin aamun "lyhyisiin" pätkiin (mutta jonkunhan nekin on juostava jos joukkue mielii tuloksen saada).

Aurinkoisin mielin kohti kesää!

14

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Kyllähän tuo nastari ja mono ihan kiitettävästi vieläkin nousee, etenkin kun ottaa huomioon että sarjatunnus on nytkähtänyt aika monta pykälää noista seitsemänkymmentäluvun ajoista!

15

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Vielä muutama kerta käydään hankikannoilla hiihtelemässä, sen jälkeen peitto korville! Siis hisustelijat.

Lueskelin tuossa kerran eräänä iltana vanhoja Pärahduksia, oli oikein hienoja juttuja ja kuvauksia tapahtuneista asioista. Näitä vain lisää, monipuolisesti ja runsassanaisesti! Kuten huomataan, todella nopeasti aika kultaa etenkin hieman kuraisemmat ja hikisemmät muistot.

16

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hienostihan tuo kausi päättyikin, kun Sonkajärveltä SM-pitkältä tuli myös hopeaa, hieman reilu 2 minuuttia kärjen perässä. Markku sijoittui kuudenneksi.

Aurinkoiset hiihtokelit jatkuvat, ja päivä sen kun pitenee. Ensi talvena keskimatkan ja viestin järjestää Hauhon Sisu, sprintin ja sprinttiviestin taas Itä-Päijänten Rasti. Joten, hienoja ja vaativia kisoja on kyllä silloinkin tarjolla lähestulkoon kotimaastoissa.

17

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Niinhän se on että aina ei voi voittaa, ei edes olla mitaleilla tai muuten menestyä. Mutta jokaisesta kisasta tulee kertomuksia ja tarinoita, ne ovat aina uusia ja ainoalaatuisia. Parhaat muistetaan pitkäänkin.

18

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Viestissä tuli kolmannella osuudella Jukalle valitettavasti hylsy. Aloituksesta on Markku tullut sijalla 9 ja kakkoselta Veijo sijalla 6. Ankkurimme lähtiessä matkaan on eroa pronssiin ollut puolitoista minuuttia, mutta jotakin mielenkiintoista on Jukalle tainnut osua kohdalle kun hyväksyttävää tulosta ei Emitagista maalissa ulos tullut. Näin se edellispäivän mitalimies pudotettiin tylysti ladun pintaan! Sellainenhan tämä laji tuppaa olemaan! Tokihan hisukausi jatkuu ja seuranta samoin.

19

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Iisalmessa on kisailtu keskimatkoilla Suomen mestaruudesta. Sarjassa H80 oli meiltä taas vahva edustus, ja mitalikannassa pysyttiin komeasti kun Jukka Luukko pokkasi SM-hopeaa. Ero kultaan oli selvä 45 sekuntia, mutta kolme rastia ennen maalileimausta oli Jukka vielä selkeästi iivona piikkipaikalla, joten jossittelun varaa kyllä jäi! Marginaali pronssipalliin oli lähes 2.5 minuuttia.
Suurempaakin tunkua palkintopallille toivottiin ja toivoa eläteltiin, mutta tällä kertaa Veijo Tahvanainen tuli sijalle 7 ja Markku Salo sijalle 8, joten heitä ei nyt mitalien jakoon kutsuttu. Näin siis tällä kertaa.
Sunnuntaina on vuorossa viesti. Itse en nyt mukana paikan päällä ole, mutta seuranta toimii.

20

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Valitettavasti minä en pääse Iisalmen kisoihin mukaan lainkaan, samaan aikaan on muuta menoa. Ei ole ollut oikein onnettaren suosiossa tämä viestiprojekti!

21

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Vaikuttaa ihan lupaavalta Hauhon kisojen osalta. Pikkupakkasta pitäisi olla koko viikko, ja jopa hieman lumisadetta luvassa loppuviikosta.

"23.1.2022  Tänään urastoa talkoilemassa oli 12 liikkujaa. Kaikki on just siinä kunnossa, kun tässä vaiheessa pitää ollakin. Olosuhde on kohdallaan. Hyvin pääsi tunnelmaan, kun hiihteli uria. Pohjat on jämäkät ja on mukava lykkiä menemään, kun sauvat ei sukella hankeen. Näkyy nyt olevan listoilla 240 osallistujaa. Tervetuloa kisailemaan!"

22

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Uskoisin että terveysturvallisuuden puolesta kisat voidaan nykyisellä tavalla täysin ulkosalla ilman palveluja pitää, mutta lumitilanne saattaa olla este. Nämä vesisateet ja suojakelit taitavat antaa hangelle ennenaikaisen kevätsignaalin. Ja kisailijoiden hygieniakin on koetuksella, kisan jälkeen kun näkyi olevan peseytymismuotona lumipesu!

23

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Huolestuttava on tilanne. Ja Jukkahan jo viime talvena totesi eräässä pakkaskisassa kalsareita toistensa päälle vetäessään että "Tässä iässä pitää jo ajatella vähän muniakin". Nakukymppi on tosiaan kesälaji. Tosin Vantaallahan oli ainakin jokunen vuosi sitten porukka joka teki ympäri vuoden juoksulenkkejä ilman paitaa, mutta se on varmaan linnunmaitoa verrattuna ilman housuja juoksemiseen!

24

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Saatiinhan se tuloslista seurojen osalta oikeaan muotoon lopulta neljäntenä päivänä kun Jukka oli ykkönen ja Markku kakkonen, matkana reilu keskimatka. Veijo ei nytkään startannut. Pääosin aika tasaisessa kangasmaastossa mentiin, oikoja tuli varmaan aika tavalla päivän aikana. Minulla edellisen päivän hiihdon selvästi huomasi jäsenissä, mutta kokonaisuutena varsin samanlainen suoritus: ei huono, ei hyvä. Kisassa oli mukana huomattava määrä Baltian maiden hiihtäjiä.

25

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Kolmas päivä pyörittiin Muukossa motocross-ja enduroradan tuntumassa. Aika vaativaa osin, urapohjat varsin pehmeitä. Lunta maastossa on kuin kansakoulutalvina ikään. Alueella on ylväitä tuulimyllygeneraattoreita, taisivat lavat vain olla jäätyneet 15 asteen pakkasessa, eivät ainakaan pyörineet.
Nyt nähtiin sellainen tilanne että Markku ei sarjaansa voittanutkaan vaan jäi toiseksi. Jukkakin sai nyt jo tuloksen jolla sijoittui kolmanneksi. Minä avasin kauden ja kohtuullisesti se meni, mutta parantamisen varaa on jokaisella osa-alueella.

26

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Toinen päivä on hisuteltu Rauhassa. Ei mitään uutta tältä rintamalta: Markku voitti, Jukka hylsy, Veijo ei matkassa. Nyt oli Jukalla jo leimauksiakin. Ykkönen puuttuu, muut ovat toki menneet mallikkaasti ja maalissa olisi Markkukin jäänyt kakkoseksi lähes parin minuutin erolla.

27

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Rauhan maastoissa on ensimmäinen päivä hisuteltu. Markku aloitti kauden komeasti sarjan voitolla, Jukan saaliiksi on tullut hylsy. Veijo ei kisaan ole lähtenytkään. Seuranta on päällä.

28

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Aivan, Imatralta alkavat! Tarkoitus on minunkin siellä käväistä, ei sentään koko nelipäiväistä sessiota vaan ainoastaan kaksipäiväinen viikonloppu. Tagi on uusittu ja lintulautakin jo löytyi. Mitähän muuta välineistöä hisussa tarvitaan? Nykyisissä sauvoissa on ainakin turhan pienet sommat, vaihtolettojahan kyllä löytyy kun vain oikeankokoiset osaa valita. Samoin käsilenkit ovat nykyisin turhan "hansikasmaisia", karttaa on erittäin vaikea käsitellä kun sauva on koko ajan kiinni kämmenessä.

29

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Jos kilpailukortti on väsähtänyt niin nyt kannattaa vaihtaa uuteen. Emitin juhlavuoden kunniaksi uudesta kortista saa 40% alen kun antaa vanhan vaihdossa. Koskee sekä kesä- että talviemittiä, mutta vaihdos pitää tehdä tämän vuoden puolella.
Minulle tämä sattuikin hyvin, kun viime talvena Emitag hyytyi enkä sitä heti uusinut. Nyt viime sunnuntaina sitten korttelirasteilla ei tullut tulosta tavallisella Emitillä, liekö siitäkin sitten patteri finis. Joten molemmat kortit olisivat minulöta menossa vaihtoon. Nehän maksavat jo melkein satasen kumpikin, joten 40% ale on jo huomattava summa.
Ilmeisesti siitä on jo 40 vuotta kun Emit markkinoille tuli, tosin silloin nimellä Regnly. Oli se ihmeellistä aikaa, muistelen että ensimmäinen kerta taisi olla jokin Jukolan Viesti jossa sitä käytettiin. Sen verran oli outo että Sorrin Pietukin ihmetteli kisan jälkeen miksi kortti ei kisan tiimellyksessä leimasimeen sopinut. No, hänellä oli kortti ollut väärinpäin kädessä! Ei tullut siis edes varmistuspahviin reikiä, mutta silloinhan oli vielä varmuusvälineenä pihtileimasin rastipukissa, ja niillä Pietukin otti leiman myös kartan reunaan. Tosin, kaikki elektronisetkin leimat kyllä onnistuivat, sen verran hyvät patterit uusissa laitteissa oli.

30

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Tämä tietää hyviä kisaraportteja ja mitalitaulukoita! Toivotaan että ensi talvena voidaan kisoista raportoida muutakin kuin peruutuksia!

31

(39 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Do diid, hienoa, nyt sitten vain ulkoilua harrastamaan!
Hiihtotuntumaa haetaan koko ajan, eilen kävin pari kertaa suksilla ja tänään aamulla kerran, minkä jälkeen sitten Leppävaaraan korttelirasteja kiertämään. Olikin aika tuntuva rykäys juoksennellessa tuossa liukkaassa ja märässä lumisohjossa 9 km jalkakäytäviä ja metsäpolkuja.

32

(47 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Timppa hoi! Nyt pitäisi saada uusi otsikko "Hisutalvi 2022", sen verran levottomia hisuäijien jutut alkavat jo olla. Mitä alemmas elohopea laskee, sitä kuumempana seuran mitalisammot käyvät!

Meikäläisellä ei taida olla tarpeeksi knapei kauluksessa jotta nykyiselle foorumille saisi uuden otsikon lisättyä.

Itse olen muutaman kerran suksilla käynyt, mutta täällä on se huono puoli että baanat ovat liian hyvät hisun lajiharjoittelua ajatellen. Leveyttä on valtatien verran, nousut ja laskut varsin loivia ja helppoja. Käsien ja ylävartalon käyttö on hisussa merkittävässä roolissa, samoin jalkojen koordinaatio (risujen seassa pystyssä pysyminen ja eteenpäin meneminen, etenkin kapealla uralla ylämäkeen). Tasatyöntöä luonnollisesti voi ja kannattaa tehdä hyvälläkin uralla, niin että hartiat heräisivät henkiin. Toisaalta, eipä siihen lajiharjoitteluun niin kovasti kannata näillä harjoitusmäärilä tuijottaa, jokainen hiihtokerta on joka tapauksessa hyödyllinen ja vie eteenpäin.

33

(47 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Olen nyt syksyn ajan toteuttanut sellaista kuningasajatusta että olen n. kerran viikossa tehnyt työmatkan juosten. Hiukan vajaa kymppi tulee suuntaansa. Tänään oli mukava pikkupakkanen hölkötellä kuivia asfalttipolkuja, liukkaus ei haitannut eikä kylmyyskään vaikka kahdeksaa astetta taisi mittari aamulla näyttää. Kyllä siinä mukavasti unenrippeet silmistä lähtee! Illalla sitten samalla tavalla kotiin ja sauna lämpimäksi!

34

(47 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hiihtokausi on nyt avattu. Väkeä oli Oittaalla jo aamukahdeksalta kuin Finlandiahiihdon lähdössä, mutta sekaan vielä mahtui. Lumetuskelit ovat olleet nyt aivan erinomaiset, joten eiköhän tuohon 800m lenkkiin piankin saada lisämittaa.

35

(47 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Espoossa pääsee hiihtämään, Oittaalla on 800m tykkilumesta tehtyä latua. En ole siellä vielä käynyt, en ole edes vermeitä viime talven jäljiltä etsinyt, mutta ehkäpä kohtapuoliin sentään.

36

(47 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Terve! Hisukautta kohden mennään, illat alkavat jo hämärtää. Perinteiseen sauvakävelysuunnistusharjoitukseen olisin ilma muuta tulossa minäkin, jos se vain vapaalle hetkelle kalenterissa osuu.

37

(15 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hei!

Itse asiassa oli mukava seurata Venlojen ja Jukolan tapahtumat television kautta kotisohvalla. Kerrankin oli hyvin perillä kärjen tilanteesta. Valvominen kyllä tuntui selvästi, vaikka metsässä ei juosta tarvinnutkaan. Toki lähdin itse sunnuntaiaamuna ankkureiden yhteislähdön aikoihin parin tunnin asvalttilenkille sentään.

Näkyipä ja kuuluipa mukavasti tuttuja nimiä lähetyksissä. Kunnioitettava suoritus taas Iivosen Ristolta, 47 Jukolaa on saavutus johon aika harva yltää, ja urahan jatkuu edelleen! Kohta se on viidenkympin villitys taas edessä!

38

(47 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hei!
Tänä kesänä en ole vielä suunnistamassa käynyt, mutta jotakin sentään harrastanut.
Viikko sitten meillä oli RIL-Runin ohjelmassa etäjuoksutapahtuma hieman Jukolan hengessä, aikaa oli lauantaista sunnuntain yhteislähtöön klo 9.00 asti. Keli oli helteinen silloinkin. Minä juoksin lauantaina ensin 30km lenkin asfaltilla. Matkaan lähdin aamulla klo 6.30, joten aurinko ei vielä silloin aivan armottomasti porottanut, ja varjot olivat pitkiä ja mukavan viileitä. Loppupäivä palauteltiin, ja sunnuntai-aamuna "Viitososuuden aikaan" klo 5.30 lähdin vielä Hikiän pururadalle, jossa juoksin Salpausselän eteläisiä rinteitä hieman reilun kympin. Rauhallista oli, ja edellisen päivän asfalttijuoksu kyllä tuntui mukavana raukeutena joka paikassa.

39

(15 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Mor!

Rovaniemi taitaa olla jonkinlainen peikko Päijät-Rastille, sillä edellinen Jukola jossa seura ei ollut oli 1980 ja paikkana Rovaniemi. Sen jälkeen tulikin sitten Kytäjän Kura-Jukola, ja siellä kyllä oltiin.

40

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hienosti on Jukka pitänyt seuran nimeä esillä yksistäänkin! Eipä Suomen hiihtomaajoukkuekaan saanut enempää mitaleita Oberista, vaikka liikkeellä oli koko joukkue maan parhaita suksijoita.

Sen voin kokemuksesta sanoa että hiihtäminen jää korkeintaan ajatuksen asteelle silloin kun kylkiluita on poikki. Hyvä kun saa paidan päällensä!

41

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Minun tekemisen taso on kyllä nyt tosi surkeata, en ole yhtään varautunut siihen että risusavottoja näillä lumilla järjestetään. Mutta tilaisuushan se tekee varkaan! En ole kisoihin lähdössä, mutta jos ... niin saattaisihan se olla mahdollista ... . Matka tapahtumaan kun olisi nyt varsin kohtuullinen.

42

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Avattu on nyt tämäkin hisukausi, risutalkoita ei ole tehty turhaan!
Luumäellä oli porukkaa metsä täynnä, hienot urat, paljon uutta puhdasta lunta ja pakkasta varsin hyytävästi 15 astetta. Pakkanen taisi olla osaltaan syynä siihenkin että Emit-kortteja hyytyi todella paljon, varmaan useita kymmeniä. Siinä mukana Markun ja minunkin kortit. Lähdössä valo kyllä vilkkui, samoin kaikilla rasteilla, mutta maalissa siitä ei tuloksia ulos saatu. Taitaa tulla tämä ensimmäinen korttisatsi vähän kerrasssaan uransa viimeiseen leimaukseen.
Eipä olisi ollut suorituksessa juuri kehujen sijaakaan, todella rankkaa hommaa kevyesti harrastaneelle oudostaan tuo hiihto, etenkin kapeilla urilla. Jukka taisi tehdä ok-suorituksen, ainakin sijoitus oli ok.

43

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Lupaus mikä lupaus. Sääennusteiden lupauksissa on tosin se huono puoli, että ne saattavat joskus pitää jopa paikkansa  yikes

44

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Vapaa on vain umpihanki!
Oikein mukava jos edes yhden viikonlopun voi tätä lajia harrastaa tänä talvena. Ilma tosin saattaa olla varsin kuiva ... big_smile

45

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

hmm Näyttäisipä tosiaan siltä että ainakin Luumäellä kisoja pidettäisiin big_smile

Mielenkiintoista! Olin kyllä jo selkeästi orientoitunut siihen että tänä talvena ei tarvitse lintulaudan kanssa kisailla. Ja harrastus on ollut sen mukaista. Vielä olisi viikko aikaa valmistautua, joten varusteet saattaisivat löytyä, mutta ... hiihtotuntuma on huono, ja oudostaan kovaa hiihtäminen on rankkaa puuhaa.

46

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Niinpä! Nyt täällä voisi hisukisat lumen puolesta pitää vaikka Keskuspuistossa!

47

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Eivät ole talvet veljeksiä keskenään.
Viime talvena ei taidettu juuri Kajaania etelämpä kisoja pitää lumenpuutteen vuoksi. Nyt olisi lunta ja innokkaita risusavottalaisia Etelä-Suomessakin pilvin pimein, mutta ei lupaa ottaa kisaajia urille! Ei hyvä näinkään, sääli.
Innokkuutta hiihtoon riittää ainakin Espoossa. Forsmannin Petrin porukan Oittaalle tekemillä baanoilla on hiihtäjiä yön pimeinäkin tunteina, ja keskimäärin kymmenen sekunnin välein on suksijoita vuorokauden ympäri! Ja seassa on aika vauhdikkaastikin eteneviä suksensujuttajia.

48

(66 replies, posted in Vapaa keskustelu)

smile Eteenpäin, sanoi mummo lumihangessa! smile

Jos ei ole talvi tullut niin ainakin kesä on kuitenkin jo mennyt, joten otsikkokin sen mukaan. Espoossa pääsee sentään jo hiihtelemään lumelle, Oittaalla otettiin käyttöön rullahiihtoradan lenkki lumetettuna viikonloppuna 12.12.2020. Hyvin oli tieto levinnyt. Itse en vielä tohtinut siihen hiihtäjäpaljouteen mukaan ryysiä, mutta katsomassa sentään kävin. Pitääpä katsoa löytyisikö ne atomisivakat vielä jostakin liiterin nurkasta!

49

(154 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Terveys on tärkeä ja vaalimisen arvoinen asia. Hyvä että Maukka ja kumppanit pysyvät kunnossa ja aktiivisina!

Miltä vaikuttaa Ala-Porasan Pirkkojen tuleva talvikausi, onko fissereistä jo kesän pölyt pyyhitty pois? Hiihtokeleistä ei tosin ole taas tietoakaan, mutta pitkinä ja pimeinä iltoina voi  tehdä ulkoilua, sauvojen kera tai ilman. Täällä päin näkee jonkin verran rullahiihtäjiäkin, ja hiihtopohjilla myös sauvakävelijöitä. Korttelirastikausi kyllä lupaavassa räntäsateessa jo korkattiin, mutta laitettiin heti koronalomalle kolmeksi viikoksi.

50

(154 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Minulla saattaa olla joitakin havaintoja tuosta piirin pitkänmatkan kisasta!

Syyskesällä olin pellolla nostelemassa viljaa seipäille, ja jokunen suunnistelija juoksenteli tietä pitkin. Rasteja taisi olla ainakin Ruotepuolisen kulmilla, Isonkorven lähistöllä ja Vuotokallion juurella. Myöhemmin Ilpo piirteli rasteja johonkin karttaan, ja minä niitä ja pihtileimasimia hain sitten metsästä pois.

Ps. Onneksi on Miksu, niin Suunnistajan lukeminenkin maistuu!  smile