1

(24 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Hups! Meinasi unohtua kartan laittaminen ladattavaksi iltarastikalenteriin omatoimirastilaisille... Mutta nyt se on ladattavissa.

Laitoin myös lähtöpaikalle Päijran laatikkoon muutamia ylimääräisiä karttoja, jos joku vaikka sellaisella kävisi rasteja omatoimisesti etsimässä.

2

(24 replies, posted in Vapaa keskustelu)

tm wrote:

Kauden 2021 viimeiset iltarastit tiistaina 7.9. alkaen klo 17.00. Ohjelmassa on hyvään metsämaastoon sijoittuva sprintti kymmenellä rastilla.

Tämän pikamatkan erikoisuus on siinä, että radan ehkä "vaikein" rastipiste on maali... smile Viimeisen varsinaisen rastin leimaamisen jälkeen ei siis voi hellittää lainkaan ja juosta suorinta tietä lähtöpaikalle.

3

(24 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Kauden 2021 viimeiset iltarastit tiistaina 7.9. alkaen klo 17.00. Ohjelmassa on hyvään metsämaastoon sijoittuva sprintti kymmenellä rastilla. Tiistaiksi on luvassa loistava +15 asteen aurinkoinen keli ja radan alueella hirvikärpäsiä on vain vähän, joten odotettavissa on hyvät olosuhteet!

Nyt kaikki mukaan! Jos ei tiistai-iltana, niin ehtiihän niitä rasteja hakea koko loppuviikon omatoimirasteinakin.

4

(15 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Naapurilla (AR) on toisessa Jukolajoukkueessa yksi paikka vapaana sunnuntaiaamun jollekin osuudelle. Onko kukaan lähdössä sinne tai kiinnostunut lähtemään?

Jos et ole vielä maksanut jäsenmaksua, niin nyt on sen aika!

Seuran jäsenmaksu on 15 euroa henkilöltä tai 30 euroa perheeltä.

Saaja: Päijät-Rasti ry
Tili: FI49 4212 1040 0012 44
Viite: 20093

6

(24 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Tulokset tämäniltaisista iltarasteista netissä. Karttalinkki lähtöpaikalle korjattu! Se oli vähän pielessä. Google mapsin ominaisuus siirtää pistettä reittiä laskiessa. Pitäisi aina tarkistaa...

7

(24 replies, posted in Vapaa keskustelu)

YES!

Kyllä nyt saahaan vaikkka rannekelloajat laitettua. Ei tarvitse tietää kuin nimi - joka sekin voidaan keksiä - aika ja rata. No, kaikki tiedot voi vetää hatusta, mutta mieluummin tulosvihkosesta.

Ottihan se taas voimille koodata näin tiukalla aikataululla, mutta kun olen muutenkin ollut tekemässä tästä ohjelmasta uutta windows-ystävällisempää versiota, niin laitoin käsiaikojen syötön toimimaan.

EDIT 1: laittakaa vain uskollisesti loppuaika myös sinne tulosvihkoon. Nyt ei Eerolle oltu laitettu mitään aikaa.

EDIT 2: Kirjoittakaa nimet SELVÄLLÄ käsialalla, sillä en ole cryptografoloogi tai mikä se sitten lieneekään.

8

(24 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Yleisön pyynnöstä ja niin edelleen... taion käsin suoritusajat tuloksiin, mutta sitä ennen täytyy vähän nukkuakin.

9

(24 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Tiistain 6.7. iltarasteista tulokset ovat tuhoutuneet eli mtr:n mukaan se sisälsi 8669 suorituksen tiedot. No sehän ei voi pitää paikkaansa, koska mtr oli nollattu ennen iltarasteja. Joka tapauksessa laitteesta ei pystynyt lukemaan kelvollista dataa.

Näin käy tälle härvelille ajoittain ja syytä voi vain arvailla. Suora auringonpaiste ja kuumeneminen? Emitkortti jätetty lukijaan lepäämään muutamaksi minuutiksi? Lukija lukee tietueen kerran sekunnissa. Jos emitkortin jättää sen päälle 20 sekunniksi, niin silloin mtr:n muistista kuluu 20 suorituksen tila. Tämä härveli menee sekaisin, jos sen muisti täyttyy liiaksi. Sitten kolmantena tulee mieleen viallinen hajoamassa oleva emitkortti, mutta silloin luulisi, että vain kyseisen kortin tietue menisi pieleen. Nekjänneksi sen voi saada sekaisin, jos patterin navoista tulee nopeassa tahdissa pari virtapiikkiä eli patteri on huonosti paikoillaan ja virta katkeaa aivan hetkeksi. Ja tietty heikko patteri. Tuossa laukussa on kaksi patteria, vanhempi ja uudempi. Uudempi on parempi, mutta kun vanhempi lepää hetken, niin sekin antaa patterin statukseksi "good". Viides juttu on, jos sisäinen patteri on heikentynyt. Se on sellainen nappiparisto. Data turmeltuu, kun tuloksia yritetään lukea sieltä liian pitkän ajan kuluttua. No, mä olin nyt reissussa. Ja sisäinen patteri on suht äsken vaihdettu. Tosin patterien laatu on jatkuvasti heikentynyt. Alkuperäinen taisi kestää luokkaa 10 vuotta.

Katsotaan, miten laite toimii jatkossa. Sama juttu sille on käynyt aikaisemminkin.

Niin ja käsiaikojen syöttömahdollisuutta en tuohon ole koskaan tehnyt, mutta varmaan pitää tehdä. Siihen tosin menee aikaa...

10

(15 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No nii - näyttää siltä, että ei ole lähtijöitä elokuiseen Jukolaan tahi Venlojen viestiin, joten peruutan PäijRan osallistumisilmoitukset.

11

(15 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Rovaniemen Napapiiri-Jukolan ajankohdaksi on siis tullut elokuinen viikonloppu 21.-22.8.2021.

Aurinko laskee Rovaniemellä n. 21.15 ja klo 23.00 on pilkkopimeää. Pimeyttä kestää aamu neljään saakka, jolloin alkaa hiukan hämärtää ja aurinko tulee esiin horisontin takaa n. 5.15. Pimeää osuutta on vähintäänkin viisi ja puoli tuntia elikkäs kolmosjoukkueen vinkkelistä katsottuna kolme ekaa osuutta pimeässä, jonka jälkeen ollaan jo valoisalla...

Onko Jukolaan lähtijöitä? Nuoriso-joukkue on pääosin peruuttanut aikeensa - tarjous koski vain vuotta 2020. Itsekään en ajatellut sinne lähteväni, paitsi (harkittuani jo jonkin aikaa) siinä tapauksessa, että pääsisin lyhyelle osuudelle, koska nyt ollaan aivan rapakunnossa.

Osallistuminen voidaan peruuttaa 15.6. puolille öin mennessä, jos lähtijöitä ei ole. Venla-joukkue ei ainakaan ole lähdössä.

Nyt tarvitaan kommentteja ynnä aktiivisuutta!

12

(24 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Vihdoinkin "oikeat" iltarastit pääsivät käynnistymään!

Kukkaron maastosta mainittavaa omatoimirastilaisille on, että suo-ojissa on runsaasti vettä ja ojat vaikuttavat leveiltä - varovainen saa olla niitä ylittäessään. Alueella on myös hakkuualueita, joita ei näy kartassa. Kun mennessään lukee karttaa, niin eipä niistä paljoa haittaa ollut.

Jutun juonihan tänä kesänä on, että tiistai-illan iltarastien lisäksi samat rastit voi hakea myös omatoimirasteina koko loppuviikon ajan. Omatoimirastien kartta on ladattavissa tiistai-illasta klo 21.00 lähtien sunnuntai-iltaan klo 18.00 saakka. Iltarastikalenterissa on kartan latauslinkin lisäksi ajo-ohje google-linkkinä lähtöpaikan läheisyyteen.

13

(47 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Katsotaan, miten uudella foorumilla onnistuu viestien siirto. Hetkellisesti voi ilmetä pieniä kosmeettisia seikkoja - muun muassa ihan kaikki ei ole puhtaalla suomenkielellä.

14

(14 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Minä reippailin ja pyöräilin töiden päätteeksi 140 km. Siis moottoripyöräilin! big_smile

15

(0 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Moi!

Toivottavasti on kysymyksessä jokin väliaikainen vika.

Pitkään palvellut MTRrämme näyttää uupumisen merkkejä. 30.7. iltarasteilla MTR oli haihduttanut taivaan tuuliin 10 suoritusta. Kokeilin ottaa pariston pois ja lukea uudestaan, jolloin se oli kadottanut kaikki suoritukset.

Tästä johtuen tämän kyseisen päivän tuloslista näyttää oikealta, mutta osa tuloksista puuttuu kokonaan väliaikalistauksista. Se nyt johtuu siitä, että syötin tuloksiin omin kätösin ajat, jotka Mauri oli kirjannut tulosvihkoon.

Silleesti.

16

(14 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Korjattu!

17

(55 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Laittelin Päijran Jukolajoukkueen juoksujärjestyksen oletetussa kokoonpanossa Jukolan tietokantaan. Joukkueen johtajaksi (pakollinen tieto) laitoin Ekin ja toivottavasti oikean puhelinnumeron!

Lisätietoja ja tietojen tarkistusta voivat tehdä Marika tai Vesku - molemmilla on tunnukset Jukolan registration -palveluun.

Telttapaikkoja on kaksi vierekkäistä TV13 ja TV19.

18

(55 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Ainakin kuulin, että Törmän Henri oli kiinnostunut Jukolasta, luulisi, että myös Eki jne... Itse olen muissa maisemissa tuohon aikaan.

19

(55 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No niin, eikö kukaan meinaa lähteä Kangasalle kesäkuussa? Olen kuullut, että ainakin jokunen olisi kiinnostunut, mutta kukaan ei kehtaa ensimmäisenä laitella nimeään tähän listaan.

20

(55 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Morjens!

Ilmoitin kaksi joukkuetta Kangasalle eli yhden Jukolan joukkueen ja yhden Venlojen joukkueen. Pari telttapaikkaakin onnistuin varaamaan 750 metrin etäisyydeltä kilpailukeskuksen keskipisteestä. Eipä niitä enää paljoa ollut tarjolla, joten valitsin sen, jonne on helpoin tulla autojen luota ja josta on helppo kävellä kisakeskukseen.

Tähän ketjuun voi ilmoittaa, millä osuudella olisi halukas viestiä viemään. Nythän on vielä hyvin aikaa harjoitella pidemmillekin osuuksille... smile

Joten ei muuta kuin lenkille!

21

(53 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No niin! Hitaasti hyvä tulee, niinkuin täällä Hämeen perukoilla on tapana sanoa. Tai niin luulisin.

Seuraavassa on vihdoinkin pitkällisen editoinnin tulos syksyltä 2013:

www.youtube.com/watch?v=YmaGDl4J9wI

Joopas jooo... Kehittyy tuo php-ohjelmointikieli siihen suuntaan, että ei enää tuo linkkihommeli oikein tahdo toimia! Eli kopsaatte tuon Array sanojen sisällä olevan tekstin ja sijoitatte sen selaimen osoiteriville.

22

(0 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Vuoden 2018 vuosikokous on Padasjoella perjantaina 23.11. klo 18 Säästöpankin kerhotiloissa.

23

(29 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Jukka Luukko wrote:

Olin jo unohtanut miten kuoppaista maasto Syrjäinmäen kartan alueella on. Valmiiksi väsyneenä kun lähdin niin kävelyksi meni. Neliveto päällä.

Juuri sen takia kiersin ne kaikkein kuoppaisimmat alueet. Ja hyvin näytti väliaikoja katsoen kannattavan!

Sinänsä oli mielenkiintoista, kun Jake näytti kartalta, miten olisi reitin valinnut, niin oli jopa monta väliä, jotka menin juuri samoin kuin Jakekin olisi mennyt. Mutta lupaavinta oli, kun Jake sanoi, että nyt voisikin olla makeeta suunnistaa, kun osaa lukea karttaa eri tavalla kuin vielä pari vuotta sitten, kun se viimeksi suunnisti jalkaisin... ties vaikka saisi ensi vuonna mukaan jonnekin suunnistamaan?!? smile

24

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No niin, nyt se on juostu! cool

Tuossa käväistessäni lauantai-iltana Lahden lukaalissa lueskelin Jukola lehdestä Hälvälän maastosta jotain liekö ratamestarin jurinoita tai sen, mitä toimittaja niistä oli ymmärtänyt. Alkoi pelottaa ja mietin, että tuosta maastosta ei sitten varmaan löydy mitään ja jos löytyy, niin aikaa menee aivan älyttömästi. No, menihän sitä aikaa, mutta 15 minuuttia vähemmän, mitä lähdin tavoittelemaan eli omalla osuudellani kulutin aikaa siitä kun sain kartan siihen kun luovutin seuraavan osuuden kartan 2h44min suunnilleen.

Ei se ihan niin paha ollutkaan. Eka rastiväli oli noin 2,5 kilometriä ja koska kyseessä oli puhdas lämmittelyosuus, hölkkäsin hitaasti mutta varmasti lähinnä kiertoteitä ja polkuja pitkin rastin läheisyyteen ennenkuin aloin suunnistaa. Menihän siihen aikaa. Alussa piti ottaa todella varovasti, koska ei tuntunut hyvälle muualla kuin jaloissa, jotka toimivat ihan hyvin. Ei muuten ketään näkynyt noilla poluilla. Nuorena tuo polkujuoksu olisi sujunut alle viidessäätoista minuutissa ja loppu 400 metriä olisi sitten vienyt varmaankin sen viisi minuuttia.

Varsinaisia pummeja en juurikaan onnistunut tekemään (siis sen mukaan, mitä itse lasken pummiksi) , sen sijaan harhauduin jonkun kerran ennalta valitsemaltani reitiltä ja niissä koukeroissa meni varmaan vähintään kymmenen minuuttia. Kun eihän tuolla kummosta mutkaa tarvii tehdä, niin kaksi minuuttia meni ylimääräistä, vaikka ei varsinaisesti ollutkaan eksyksissä... roll

Onnistuin juoksemaan siis vuoden pisimmän lenkkini 16km. Tähän kuntoon pääsin viiden viikon määrätietoisella roll harjoittelulla. Aloitin vappuna ja keskimäärin suunnistin viiden viikon aikana kahdesti viikossa ja siihen täydennystä sen verran, että tuli noin neljä tuntia täyteen. Viimeinen viikko ennen starttia sitten istuttiin tiukasti aloillaan välttäen kaikenlaista ponnistelua. istuin sen sijaan liikkui vinhasti ympäri Pohjois-Suomen, Norjan ja jopa pohjoisen Ruotsin läpi. Ja jotta ihan varmasti jaksaisi liikkua, niin perjantaina istuin peräti 13 tuntia 20 minuuttia neljän tauon taktiikalla - siis taukojen aikana saatoin jopa jaloitella. Penkki matkusti tuona aikana reilut 1100 kilometriä. Luonnollisesti söin mahdollisimman vähän ja sain kuin sainkin painoa pois mahdollisesti ratkaisevan kilon verran.

ps. Minulla on nippu karttoja - jos niitä joku kaipailee.

25

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Vesa wrote:

ajattelin jättää auton Hollolan kirkolle ja pyöräillä siitä kisapaikalle.
T. Vesa

Tuota minäkin meinasin, mutta taidan ajaa pärrällä tyynesti mopoparkkiin. Ei jaksa pyöräillä tuommoisia pitkiä matkoja, kun täytyy koluta Hälvälän ja ympäristön supat. roll

26

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No niin, aamulla lähden aikaisin kohti pohjoista. Marika, jos syöttelet noi juoksujärjestykset, kunhan varamieshommelit (toivottavasti) selviää.

27

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No nyt tarvittais vähintään yksi varamies vielä, kun Pekka lupautui lyhyelle radalle, jos ei muuten saada joukkuetta täyteen.

Mitenkäs Mr. * ? Hyvää harjoitusta Kainuuseen? Vauhti voi mun mielestä olla kävelyvauhtia, jos ei halua mennä liian kovaa. Patikkaretki on ihan hyvä harjoitus! Tai Ari? Ei nuo Hälvälän maastot kovin paljoa poikkea Ilmoilan asfalttiteistä...

Entä miten on Samin jalan kuntoutus edennyt? Joku tasainen osuus...?

Niin ja kovakuntoisemmat pitäisi sitten siirtää noille pidemmille osuuksille.

28

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Ei taida meidän nuoriso suunnistaa enää sad.

Mites Venlat? Monta kertaa olen Jukolan viestissä nähnyt Venloja, jotka oman viestinsä suunnistettuaan ovat olleet paikkaamassa seuransa Jukolajoukkuetta.

Marika? Riikka? Katri? Tessa? big_smile

29

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

ML wrote:

Venlojen juoksujärjestyksen voi jo täyttää. Järjestys on seuraava: 1. Tessa Tähtinen 2. Riikka Pelkonen 3. Marika Liikola 4. Katri Mäntylä.

Täytin juoksujärjestyksen, joukkueen johtajaksi merkitsin Marikan puhelinnumeron kera.

Nyt pitäis olla Jussijoukkueen aktivistit liikkeellä. Kuka on joukkueiden johtaja, laitanko juoksujärjestyksen jollakin tavalla? Lähden siis sunnuntai-aamuna hyvin varhain. Jos varamiehiä ei löydy omasta takaa, niin niitä kai voisi joku kysellä juoksija tms pankista? Herätys!

Itsellä polvi kipeytyi, kun eilisillä rasteilla oksa tökkäsi polven sisäsyrjään - pieni naarmu ja turvotusta. Lienen kuitenkin iskussa sitten jo viestissä (jos mistään iskusta voi puhua). Eilen kuitenkin tuntui hyvältä liikkua metsässä. Paremmalta kuin kertaakaan tänä vuonna aikaisemmin, joten kyllä kuntoilu kohentaa kummasti oloa!

30

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Kuka tietää mistä löytyisi joukueisiin täydennystä? Onkos manageri kuulolla, hää varmaan ottaa jonkin osuuden?

31

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

ML wrote:

TimoMeillä on kuulemma kaksi telttapaikkaa - onko sinne tarkoitus pystyttää esim. seurateltta? Sen paikalle roudaamisessa ja pystyttämisessä voin olla mukana.
Marika

Juu - KH18 ja KH26, kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä alueella "Kuusisto".

32

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No niin, olen vielä vajaan viikon maisemissa, kunnes katoan joksikin aikaa pohjoiseen. Kotonurkille palaan viikkoa myöhemmin lauantaina eli samana päivänä kuin Venlat juoksevat viestinsä ja Jussit aloittavat. Onko kukaan miettinyt, miten sinne Hälvälään saadaan telttaa yms? Seurateltta on meillä autotallissa.

Jonkun täytyisi käydä täyttämässä juoksujärjestyksetkin - onko Samille löytynyt tuuraajaa? Ja jonkun pitäisi noutaa joukkuemateriaali.

Tällaisia mietteitä täältä. Harjoittelu on mennyt suhteellisen hyvin, kun tuli käytyä 10 kertaa suunnistamassa toukokuussa. Vielä tällä viikolla ehdin suunnistaa, sitten tulee viikon huili - mutta pieni lepo ankaran harjoittelukuurin jälkeen vain kohottaa kuntoa... roll

33

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Juu. Kyllä nyt tarvii Vesa V:n valmistautua olemaan mukana muutenkin kuin managerina! :running2:

Itse olen kyllä ihan surkeassa kunnossa, kun tuli hyvin alkaneen harjoituskauden jälkeen pieni tauko harjoitteluun. Mutta nyt on viimeiset pari-kolme viikkoa kuntoa keräilty kiitettävästi noin neljän viikkoharjoitustunnin turvin. Tällä viikolla saattaa viiden harjoitustunnin raja rikkoontua, jos intoutuu vielä sunnuntaina suppaharjoituksiin. Saas nähdä miten tossu nousee ensi viikon jälkeen. Ensi viikko täytyy ottaa vähän rennommin.

Nuoremmillehan riittää yksi pidempi lenkki palauttamaan kunnon lähelle huippua... Tietysti vanhemmalla iällä ihmiset ovat huonokuntoisenakin kestävämpiä, kun väsymyksestä viestittävä hermosolunippu on liki kuoleentunut. Lisäksi kestävyyttä vaativassa suorituksessa on eittämättä apua vatsantienoille pakkaantuneesta vararavintokertymästä. Ei tartte energiajuomaa eikä kyllä edes vettä (kun janosta kertova hermokeskuskin on jo ehtinyt kadota). Se ihmisen fysiologiasta! tongue

34

(2 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Korjattu!

35

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Helatorstain harjoitukset tehty!

Päijät-Rastin keväinen suunnistusleiripäivä saatiin pidettyä kolmen suunnistajan voimin. Nyt on koluttu suppia - tai sitten vältelty suppien pohjia ja edetty lähes yksinomaan harjanteita pitkin. Harjoitusten tavoiteaika oli 1 tunti ja siihen päästiin, vaikka ei edes kunnolla juostu. smile Pääpaino harjoituksissa oli maastoon tutustumisella ja tarkalla kartanluvulla, josta syystä pahemmilta pummeilta säästyttiin. Sen kyllä huomasi, että tässä maastossa on todella helppoa "tipahtaa kärryiltä".

Suunnistuksen lomassa bongasimme keväisestä luonnosta erilaisia otuksia ja naapuriseurojen suunnistajia. Elukoista mainittakoon kyykäärme, jänis, metso ja ilmeisesti peuran leukaluut - mikähän lie susilauma iskenyt peuran kimppuun? Nälkäisiä ainakin olivat olleet. tongue

Kolme iskemätöntä karttaa on nyt vielä jaossa ja lainata saa ainakin meikäläisen karttoja, jos kukaan haluaa lähteä harjoittelemaan jonain toisena päivänä Jukolan tai Venlojen viestiä varten. Etukäteen on hyvä totutella tulevan kisamaaston maastotyyppiin, niin ei mene sormi suuhun, kun eteen lykätään kartta, jonka käyristä ei äkkinäinen saa mitään selkoa.

36

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Aloitetaan Vihatusta 10.30:

61.009642, 25.356899

Tuossa on paikoituspaikan koordinaatit. Ja alla sitten reitti siihen (jossain on matkan varrella avattava puomi. Mitähän tästäkin tulee?!?)

https://goo.gl/maps/XTr6LJ4B1TH2

Tästä voitaisiin siis aloittaa, alueella on rasteja ja kartasta voi vapaasti valita, mitä rasteja lähtee noutamaan! On supikkoa ja vähän tasaisempaakin. Mä taidan mennä eksymään noihin suppiin...

Toinen harjoitus, parin kilsan vetoja.

Parkkipaikka osoitteessa Tenniläntie 800,  paikoitus Tennilän Urheilukentän rakennuksen molemmin puolin,  varsinaiselle kenttäalueelle autolla ajaminen on kielletty.

Eli tuntuis siltä, että evästä mukaan ja vettä kanssa?

37

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Huomisesta eli Helatorstain harjoituksista.

Meillä on nyt 2 x 6 karttaa käytettävissä, ilmoittautuneita ovat siis Sampo, Eki, minä ja Tessa. Jos lähdetään Padasjoelta, niin mahdutaan vaikka yhdessä autossa? Voidaan kyllä mennä erikseenkin, Tessa pääsee minun kyydissäni.

Olen kaavaillut, jos lähdettäisiin noin yhdeksän (?) aikaan ABC:ltä, niin kymmenen jälkeen otettaisiin ensimmäinen harjoitus. Sen jälkeen epämääräinen tauko ja sitten toinen harjoitus. Tuossahan voisi olla mahdollista vaikka evästauko.

Vihatun kartalla on 25 rastia, joista saa tehdä mielesisensä radan, rasteja on myös paljon lähekkäin, esimerkiksi yhdellä melkoisen syheröisellä alueella 5 rastia smile - siinä saa oppia supista!

Santaveräjän kartalla on nyt 4 eri rataa eli kukin rata sisältää "vetoja", eli on monta lähtöä ja lähtöpaikat ovat lähellä vedon viimeistä rastia - täähän on kuin frisbee-golffia! Jos nuo kaikki vedot käy läpi, niin matkaa tulee noin 7 kilometriä.

Vielä siis kaksi paikkaa auki. Ihan mahdollistahan on, että joku haluaa suunnistaa viikonloppuna Helatorstain sijaan.

Ehdotuksia? Menen illalla Puhtokaura-iltarasteille. Tässä päivällä saatan käväistä pienellä ajolenkillä, jos muilta hommilta ehdin, Täytyy vielä etsiä ajo-ohjeet harjoituspaikkoihinkin...

38

(29 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Iltarastikausi 2018 avattu Vappuna!

Ja näinhän se meni:

Ensimmäiselle rastille oli todella vaikeaa mennä. Matkat olivat niin pitkiä. Kun ajattelin, että tottamaar ainakin 200 metriä on nyt menty, niin 100 metriä todellisuudessa.:rolleyes: No siitähän se sitten lähti rullailemaan. Merinovilla/silkkiasu suunnistuspuvun alla toimi oikein hyvin märässä ja jopa viileässä metsässä.

4. rastilla uumoilin, että se rastilippu on varmaan ton edessä olevan kiven takana - ja se oli! Tosin jo mietin, että mitäs jos ei olekaan! 13 rasti onnistui sitten niin, että tupsahdin siihen yhtään kiertelemättä smile.

12. rasti oli oikeastaan aivan turha kierros, jos olisi arvannut, että se on pimeä. Meillä on siis kaksi 121 koodilla olevaa lautaa ja tämä on pimeä. Viime vuonna hankittu on lainassa naapurin kisoissa. Viime viikolla molemmat toimivat moitteettomasti. Kun rastikapula pimenee, niin se ei välttämättä anna edes koodia 99 etukäteen.

Sää oli vilpoinen ja kostea, mutta itseasiassa oikein mukava suunnistamiseen. vettä ei satanut ja kuumuuteen ei tukahtunut, vaikka hivenen hikikin jossain kohtaa rataa otsalle nousi hetkittäin.

No sitten jälkiepisodina meinasin saada tulokset nopsasti nettiin, kun maalissa emitit luettiin suoraan tietokoneelle. Paitsi yksi, joten Real Madrid - Bayern Munchen ottelun jälkeen aloin onkia varatietoja mtr:ltä. Se ei ollut ihan yksinkertaista, koska Järjestelmä päivittyi yhtenä yönä ja hukkasi mtr:n driverin. Monien käänteiden jälkeen muisti palaili hiljalleen ja sain kuin sainkin systeemin taas pelaamaan vanhaan malliin. Joten yöhommiksi meni. Mutta nyt on tulokset netissä! smile

Ja kiitokset Marikalle hyvästä radasta. Tähän maastoon ei kyllä myöhemmin keväällä, kesällä tai syksyllä ole kyllä asiaa. Tämä on kevätmaastoa. Ehkä olisi varhemmin keväällä kunnollisen hankikannon aikaan kaikkein parhaimmillaan...?

39

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Jukka Luukko wrote:

Asikkalan Puhtikaurarastit olisi hyvä katsastustilaisuus. Monttumaasto ja lähellä.

Lisäsin tuohon meidän iltarastikalenteriin.

40

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Näistä pitäis tietysti tehdä nykyajan tyyliin whats up ryhmä, mutta silloin täytyisi tietää listalla olevien puhelinnumero ynnä se, käyttääkö ylipäätään whats uppia. Silloin ryhmätyöskentely sujuisi hyvin.

Veskuhan voisi näistä listan nimistä tehdä ehdotelman joukkueista ja sitten niihin voisi tehdä jonkinlaista hienosäätöä. Itseasiassa eikös se ole hyvä, että joukkueiden tekijä ei itse ole juoksemassa, niin ei ole eturistiriitoja... smile

Pitää kai alkaa rasvata ketjuja... yikes

:klap:

43

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Täytyy varmaan jonkun miettiä sitten uudestaan, jos tuo suunnistuspäivä olisikin sitten lauantai? No, joku miettii!

Minä en tykkää lähtee Päijänne-juoksuun, kun olen kuitenkin niin hitaassa kunnossa. (vaikka mistäs sen tuossa vaiheessa tietää). Juoksen :hiipii: mieluummin pitkän yhtenäisen lenkin jossakin ilman kannustavien kansanjoukkojen luomia paineita.

Hyvä, että on taasen kolme viestinviejää lisää! smile

44

(102 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No niin, nyt on ilmoitettu yksi Venlojen ja yksi Jussien joukkue. Kaksi telttapaikkaakin on varattu, niiden tunnukset ovat KH18 ja KH26. Numeroinnista huolimatta ovat vierekkäiset päätypaikat.

Nyt vielä kun saadaan pari-kolme-neljä viestinviejää, niin voitais ilmoitella toinenkin Jussijoukkue!

Kun kaikki haluavat juosta mahdollisimman lyhyen osuuden, niin minä teen päinvastoin smile. Mulle käy mikä tahansa osuus, kunhan se ei ole aloitus. Tiiä vaikken sieltä Lapin perukoilta edes ehtisi aloitukseen...

Nyt on treenattu jo tuntikaupalla :hiipii: kolmen viime viikon aikana ja laivan kurssi on saatu kääntymään parempaan suuntaan. Kuntokin on kohentunut ja "testien" mukaan olen paremmassa kunnossa kuin koko viime vuonna. Olen laihtunutkin kovan harjoittelun seurauksena rajusti - uskoisin, että paino on pudonnut jo melkein yhdellä kilolla big_smile. Se kai täytyy varmistaa vaa'alla joskus. Voihan se tietysti olla nestehukkaakin.

45

(6 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Huomio!

Jotta voisin käydä ostamassa junnuille lisenssin suomisportista, täytyy junnu ensin rekisteröidä suomisporttiin. Tätä varten tarvitaan nimi, sosiaaliturvatunnus, osoitetiedot, sähköposti ja vanhempien sähköposti, koska junnut ovat alaikäisiä.

Minulla ei ole tarvittavia tietoja, joten ehdotan, että vanhemmat käyvät junnun rekisteröimässä suomisporttiin ja käyvät sitten irmassa laittamassa suomisportilta saadun sportid:n irman tietoihin.

Sitten mulle tietoa, niin voin yrittää kokeilla, miten seuratunnus toimii.

Onkohan mulla oikeutta rekisteröidä muita kuin itseni Suomisporttiin? En ole kokeillut, mutta tuntuisi järkevältä, että junnujen vanhemmat tekis tuon rekisteröinnin ja sen jälkeen minä voisin ilmeisesti käydä ostamassa ne lisenssit rekisteröityneille käyttäjille. Ja suomisport-rekisteröintinumero pitää laittaa myös irman profiiliin.

Täytyypä torstai-iltana uhrata joku hetki tälle hommalle.

Jaa - onko Päijra laitettu pannaan Suomisportissa...?

48

(6 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No niin, nyt olen seurakäyttäjä!

49

(6 replies, posted in Vapaa keskustelu)

Irman seurakalenterissa ei ole paljon muokattavaa. Kun klikkaa seurakaleteria, niin ainoa kisa, joka tulee näkyviin, on elokuussa järvenpääläisten AM-sprintti.

50

(6 replies, posted in Vapaa keskustelu)

No niin, minä en noista ohjeista muuten löydä toimivaa keinoa reksiteröityä seurakäyttäjäksi. Yritin seurata ohjeita, mutta umpikuja oli vastassa mad. Seurakäyttäjä voi siis lunastaa esimerkiksi junioreille lisenssit yhdellä kertaa.